Német Kupa

„Mindenkinek el kell gondolkoznia, hogy bele tud-e nézni a tükörbe” – Reakciók: Bochum 1-2 Bayern



A Bochum elleni 2-1 után a játékosok elégedetlenül nyilatkoztak a teljesítményről. Niko Kovac nyilatkozata itt olvasható.



🔴 Manuel Neuer: Írják le, hogy FC Bayern és hagyják a lapot üresen. Erről a teljesítményről nem kell semmit írniuk. Ez egyszerűen nem volt jó. Nem tudom, hogy fejben nem voltunk-e ott vagy nem akartunk továbbmenni egy körrel. Nem szükséges az egyéni játékosokról, a rendszerről vagy az edzőről diskurálni. Nem kell kifogásokat keresni, napot, pályát, reflektort, szelet. Mindenkinek el kell gondolkoznia, hogy a tükörbe tud-e nézni. Mindenkinek saját magával kell kezdenie és megkérdőjelezni magát, hogy mindent megtett-e azért, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

🔴 Leon Goretzka: Lazaságra és élvezetre van szükségünk a meccsen. Én is megpróbáltam felrázni a srácokat a félidőben, hogy élvezzük a játékot. De nem így történt. Hihetetlenül sok hibát vétettünk a passzjátékban. Egy csapattárshoz való átadás inkább a játékoson, mintsem az edzőn múlik. Újra élveznünk kell a játékot.




🔴 Serge Gnabry: A Bochum mindig egy lépéssel gyorsabb volt, a védők és a szurkolóik őrületesek voltak, jól védekeztek. Hozzánk nem gyakran jutott el a labda. Sok volt a félreértés, a téves passz.

🔴 Thomas Müller: Nagy az öröm, még ha tudjuk is mi történt a 80. percig. Nem túl sok lehetőséget játszottunk ki és hátrányban voltunk. Nem is tudom melyik évben nyertünk itt legutóbb ilyen szorosan, akkor Arjen Robben lőtte a győztesgólt, szintén a meccs végén. A meccs előtt azt mondta: „Bochumban küzdenie kell az embernek”.

▪ A Bayern teljesítményéről: Az elmúlt hetekben mutatott alapvető teljesítményünkről sokat beszélhetnénk. Semmire nem megyünk, ha ezt a nyilvánosság előtt mondjuk ki. Arra kell figyelnünk, hogy összeálljunk és ezektől a nehéz fázisiktól függetlenül eredményesek legyünk. Optimista vagyok, ezért azt hiszem, hogy túléljük ezt a mélységet. A legutóbbi három meccset megnyertünk, még ha annak módjáró természetesen beszélhetnénk is. Most teljes iránnyal a szombat van előttünk.

🔴 Salihamidzic, összefoglalva: Top-este volt! Top! Igazán jó a kedélyállapotom. Irónia nélkül nem tudok ma elemezni, ezt nem lehet. Nem fogjuk megtenni. Egyszerűen csak kipipáljuk és örülünk hogy visszatérhetünk münchenbe. Óriási meccset láttunk! Tíz percig jók voltunk, nyomást fejtettünk ki és két gólt szereztünk. Ezzel le is tudhatjuk, most a Frankfurtra koncentrálunk, továbjutottunk. Féltem-e a kieséstől? Elégedett vagyok, hogy továbbjutottunk (nevet).

🆚 Thomas Reis, a Bochum edzője: A meccs előtt sokan már ránk adták a kabátot. Már arról beszéltek, hogy kétszámjegyű vereséget szenvedünk. A csapat reakcióját lenyűgözőnek tartom. Ma mindent előhívtunk, ami bennünk volt. Hogy a Bayernnek kiememelkedőek a képességei, azt röviddel a vége előtt láthattuk, amikor alábbhagytunk. De 90 percig ilyen teljesítményt ilyen hangulatban, az adott feltételek mellett nyújtani, az büszkeségre ad okot.

🆚 Danny Blum, a Bochum játékosa: Óriási szenzációt szerettünk volna ma elérni és a nehéz hetek után kiengesztelni egy kicsit a szurkolóinkat. Azt hiszem, hogy ettől függetlenül egy lelkes teljesítményt nyújtottunk. Bizonyítottuk, hogy tudunk szenvedni és harcolni ezért a klubért. Önbizalommal akartunk játszani a Bayern ellen és ezt tisztességesen meg is csináltuk. A végén a Bayern egyéni klasszisait láthattuk.



„Mindenkinek el kell gondolkoznia, hogy bele tud-e nézni a tükörbe” – Reakciók: Bochum 1-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top