Bundesliga

Kovac: A szél inkább kívülről fúj, meglehetősen nyugodt vagyokA Bayern vezetőedzője a szombat délutáni, Union Berlin elleni hazai meccs kapcsán adott sajtótájékoztatót.


A védelmi problémákról: Brazzonak igaza volt azzal a kijelentéssel, hogy bizonyos területeken tudunk jobbak is lenni. Támadólag jobbak vagyunk. A védelemben ez jelenleg nem működik. Nem taktikai mozgásokról beszélek, hanem túl sok egyéni hibát vétünk. A párharcokba bele kell menni és meg is kell nyerni őket. Közben lett egy pár komolyabb sérültünk is. Nem siránkozunk, a legjobbat hozzuk ki belőle és ütőképes társaságunk lesz a kezdőben.

A szerencsefaktorról: Én vagyok az edző és ez az amit nem lehet előre megjósolni. Az embernek bizonyos helyzetekben szüksége van a szerencsére, van-e sérültje vagy nincs. Ez is közrejátszik abban, hogy egy szezon sikeres lesz-e vagy sem. Továbbra is lehetséges számunkra az, hogy sikeres szezont játsszunk. De nehezebb lesz. Az életben szükség van a szerencsére is. Sajnos két hosszabbtávú sérültünk van. Meglátjuk, hogy a rendelkezésre álló játékosok világossá teszik-e, hogy fontosak.

Az alapokról: A futballban meghatározóak az egy az egy elleni szituációk. Ha segít egy csapattárs, még egyszerűbb. Fontos keresni a duelleket, védekezőleg és támadólag is. Akkor néha olyan útra tér az ember, amelyre alapesetben nem menne. Meg kell bíznod a csapattársadban, de a legnagyobb bizalmadnak önmagadban kell lennie. Olyasvalakinek kell lenned, aki meg tud oldani dolgokat. Ha először mindenki magára hagyatkozik, az a helyes út.

Az Union Berlin BVB elleni játékáról: Az Union azon a meccsen otthon játszott. Mindenki, aki egyszer már pályára lépett náluk az tudja, hogy az nem lesz egyszerű meccs. Nekünk otthon lesz az a feladatunk, ogy megnyerjük a meccset és átvegyük az első helyet. Az Unionnál látni a stabilitást. Védekezőleg jók lesznek. De a megoldás egyszerű: Nem szabad sok labdát eladnunk. A könnyed labdavesztéseket félre kell tennünk, akkor könnyebben harcoljuk ki az irányítást. Talán egy kis nyugalom szükségeltetik.
Boatengről: Fel kell mérnünk, hogyan érzik magukat a srácok. Megvárjuk az edzést ki tud az elejétől kezdeni és ki nem. Friss embereket fogunk bevetni. A szezon elején elmondtam: Mindenkire szükségünk lesz. Boateng a karrerje során bizonyította és a jövőben is bizonyítja majd, hogy egy minőségi védő. Jól fog játszani.

Rummenigge kritikájáról: Gondatlanságról beszélt. Ha arról beszél, azt hiszen tudja mire gondol. Folyamatos eszmecseréket tartunk. Mindannyiunknak a feladata, hogy meccseket nyerjünk. A győzelmek mellett szép focit is vár az ember. Ha sikeresek leszünk, jönni fog a szükséges csillogás is.

A nyomásról: Elmondhatom önöknek: Kapcsolatban állok a vezetőimmel. A szél inkább kívülről fúj, ezért meglehetősen nyugodt vagyok. A tavalyi év tapasztalata nagyon hasznos számomra.

Az edzőket ért kritikákról: Az embernek bizonyos dolgokról általánosságban kell beszélnie. A nyolcadik játéknapnál tartunk. Az edzőkérdés olyan tendenciát mutat, ami nem jó. Elég sok olyan csapat van, amelynél nyolc játéknap után már elkezdik kérdőre vonni az edzőt. Beszélünk itt a tiszteletről, de annak nincs sok köze a tisztelethez, ha egyből az edzőt támadják. Ez nem jó irány. Manapság ma már mindenki követeli a tiszteletet. Ha az ember veszít egy meccset, nem lehet mindent kérdőre vonni. Favre csapata csakúgy mint mi, 15 ponttal a negyedik, és egy csapásra minden rosszá vált. Beszélnek nevekről, de nem értem. Miért mindig az edző számlájára írják? Vicces, ha mindig mindent csak egy személyre vetítenek ki. Az edző az, aki mindent irányít.

Lewandowskiról: Azt hiszem, hogy élete formájában játszik. Ez a kezdetektől való munkájának a gyümölcse. Minden edzésen a lehető legjobb dolgokat akarja csinálni. Nagyon magas megbecsülésnek örvend. Fizikálisan topállapotban van. Ez megadja neki a szükséges koncentrációt, ami egy csatárnak szükséges. Örülünk, hogy a miénk. Ő az aki miatt ilyen jók vagyunk jelen pillanatban. Megélt egy pár dolgot, sok jót és olyat is, ami nem volt annyira jó.

Mairól és Martínezről: Még nem beszéltem a dokikkal. Tegnap Javinak már jobban ment. Serge esetében meglátjuk hogyan érzi magát. Nem megyünk bele rizikóba. Ha ma még problémája van, semmiképpen nem fogjuk őt bevetni. És Lukas az amatőröknél sem játszott, mert sérült a szalagja. Talán ma már mindketten edzhetnek.Kovac: A szél inkább kívülről fúj, meglehetősen nyugodt vagyok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top