Bundesliga

„Bizonyítani akarjuk a jó formánkat” | Union-BayernA Union Berlin elleni bajnoki meccs előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót.

Hogy elszaladt ez a szezon – elérkeztünk a Bundesliga 30. fordulójához! Múlt hétvégén behúzta a trófeát a Bayer Leverkusen, így innentől kezdve a második helyért harcol csapatunk. Az első kihívás az Union Berlin lesz ebben a rég tapasztalt helyzetben.

Szombat este fél 7-kor csapunk össze a fővárosiakkal, a találkozó előtti napon pedig vezetőedzőnk beszámolt a csapatot érintő legfontosabb tudnivalókról. Beszélt az Arsenal elleni győzelemről, a sérültekről és néhány egyéb témáról!„Harcolni, küzdeni akarunk és meg szeretnénk szerezni a három pontot.”

A személyi helyzetről: Serge Gnabry versenyt fut az idővel a Real Madrid elleni meccsig. Leroy Sané pedig a fájdalmával versenyzik az Eintracht Frankfurt és a Real elleni találkozókig. Ő valószínűleg nem utazik velünk Berlinbe. Ma leülünk beszélgetni a játékosokkal és az erőnléti edzőkkel, hogy pontosan megtudjuk, ki fitt és ki nem.

A Union Berlinről: Harcolni, küzdeni akarunk és meg szeretnénk szerezni a három pontot. A Union keveset birtokolja a labdát. Úgy vettem észre a mérkőzéseinkből, hogy ha nem tudunk kontrázni, gyakran szenvedünk. Az Union biztosan nem lesz annyira domináns, mint az Arsenal, de ennek ellenére lesznek lehetőségeink.

A csapat hangulatáról a Bajnokok Ligája-továbbjutás után: Az ilyen pillanatokat ki kell élvezni, hiszen ezek nem magától értetődő dolgok. A csapat és én közösen ünnepeltünk. Bizonyítani akarjuk, hogy jó formában vagyunk. A naptárunk tele van mérkőzésekkel, most pedig ismét idegenben játszunk. Fejben fel kell készülnünk a folytatásra, tovább kell küzdenünk a Bundesligában.Münchenben havazott is a napokban.

Arról, hogy hogyan ünnepelt a továbbjutás után: Érezni lehetett a megkönnyebbülést az öltözőben. Utána külön leültünk az edzői stábbal és a barátaimmal. Nagyszerű volt jó hangulatban felkelni. Igaz, rövid éjszaka volt, mert másnap már edzést kellett vezényelnünk.

Thomas Müllerről, aki nem kezdett egyik Arsenal elleni meccsen sem: Én remélem, továbbra is jó a közös kapcsolatunk és így is marad. Egyikünk sem örül, hogy így alakultak a dolgok. Ő nem élvezi, hogy nem játszhat, én pedig nem szeretek nemet mondani neki. Sportszakmai döntés volt, egyáltalán nem alacsonyítottam le a státuszát. Keményen dolgozik az edzéseken, elég profi ahhoz, hogy maga mögött tudja az egészet.

Arról, hogy Julian Nagelsmann hosszabbítása miatt maradna-e 2025 nyaráig, ha a klub kérné: Túl sok az ismeretlen ebben az egyenletben. Megállapodtunk a szezonvégi távozásomról. Ezt közöltük a nyilvánossággal is és ez marad a döntésünk. Számítottam arra, hogy Julian hosszabbítani fog, miután Rudi Völler is így tett. Kívülről úgy látom, remek a közös munka a válogatottnál és egy sikeres Európa-bajnokságban reménykedem.

„Bizonyítani akarjuk a jó formánkat” | Union-Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top