Német Kupa

Kovac: Úgy néz ki, hogy Goretzka pályára léphet a nevelőegyesülete ellenA Bochum elleni kupamérkőzést megelőző sajtótájékoztató lényegesebb  mondatai Niko Kovactól.


Az Union elleni győzelemről: Megnyertük a meccset. Ez volt a célunk, de még sokat tudunk fejlődni. De az ember semmit nem kap ajándékba, a szoros meccseket meg kell nyerni. Végül ez dönti el a bajnokságot. Thomas és Philippe jól játszottak együtt. Megvannak a támadókvalitásaik és sokat futottak.

Coutinhoról: Philippe egy olyan játékos és ember, aki mindig a csapat érdekeinek szenteli magát. Sokan varázslatot várnak tőle, amelyet az edzéseken meg is mutat. Néha megreked bennünk a levetől attól amit tud a labdával. Jelenleg nagyon sokat dolgozik, sokan ezt egyáltalán nem látják. Támadásban néha hiányzik a szerencséje, de nagyon elégedett vagyok vele. Látjuk, hogy frissen kaptuk őt vissza a válogatottból, de a következő válogatott szünetben nem kell kétszer 90 percet játszania, ezt megbeszélem a szövetségi kapitányával.

A Bochumról: Mindenki tudja, hogy kupameccs következik. Ha a reflektorok felizzanak, akkor az egy különleges esemény. A Bochum a 16. és az elvárásokon alul teljesít. Ettől függetlenül ott kell lennünk. (…) A kupameccsek mindig veszélyesek. Tavaly elértük a döntőt és minden meccset csak egy gól különbséggel nyertünk meg. Viszont azt mondom: Rajtunk múlik. Szorgalmaznunk kell a sebességünket, akkor magasak a kvalitásaink. De ehhez stimmelnie kell a hozzáállásunknak. Minden kupameccs előtt óvva intek attól, hogy félvállról vegyük.

Neuer szerepéről: Edzőként az ember nem tud olyan nagy befolyással lenni. Ha a csapatkapitány átveszi ezt a szerepkört az olyasvalami, amit az edző szeretne. Ez is a feladata. Nyomás alá kell helyeznünk az ellenfelet ezt neki is ki szabad fejeznie. Manuel egy erős személyiség és egy nagyszerű ember.

Goretzkáról: Leon hét hetet hagyott ki. Meg kel próbálnunk őt előrébb helyezni a sorban. Az Augsburg ellen és legutóbb is játszhatott egy kicsit. Úgy néz ki holnap pályára léphet a nevelőegyesülete ellen.

Martínezről: Javi még nem tart ott, hogy számítani tudjunk rá, hétvégén nagyobb esély van a játékára. Mindenki más a rendelkezésünkre áll és talán egy pár amatőrjátékost is magunkkal vihetünk.

Jürgen Kloppról: Klopp kolléga négy éve van Liverpoolban. Beszélünk a folyamatosságról, az időről, ami a futballban szinte már nincs is. Minden edzőnek meg kell lennie a lehetőségének, hogy megmutassa magát. Időt kell adni az embernek, meg kell ismernie a kollégáit.Kovac: Úgy néz ki, hogy Goretzka pályára léphet a nevelőegyesülete ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top