Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: Csak egy történelmi szezonnal lehetett letaszítani minket a trónról



Oliver Kahn a Bildnek adott interjút.

Tavaly májusi menesztése óta először vállalkozott hosszú beszélgetésre a Bayern München korábbi vezérigazgatója és egykori kapuslegendája, Oliver Kahn. Azóta Jan-Christian Dreesen váltotta őt a posztján és egy év alatt egy teljesen úgy végrehajtóbizottság formálódott a német rekordbajnok vezetőségében.

A Titán az egyik sportigazgatónkról, a Bayern jelenlegi szezonjáról, az általa idő előtt elküldött Julian Nagelsmannról és még Kylian Mbappéról is beszélt a Bildnek. Figyelem, szókimondó szövegek!



Thomas Tuchel's unveiling with Oliver Kahn and Hasan Salihamidžić

Június 30-tól már egyikük sem dolgozik a Bayernnél.

A bajnoki verseny elvesztéséről: Nagyon sokat árul el az a tény, ha Európa egyik legkeresettebb edzőjének, aki egy csomó nehezen kezelhető sztárral bevezette a PSG-t a Bajnokok Ligája döntőjébe és azt meg is nyerte a Chelseavel, ennyi nehézséggel kell megküzdenie Münchenben. A Bayer Leverkusen hihetetlen szezont fut. Veretlenek és a hosszabbításban nyerik meg a meccseiket. Ez biztosan hatással lesz a Bayern énképére, ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a Leverkusen történelmi szezont fut. Csak így lehetett letaszítani a trónról a Bayernt. Európában egészen máshogy néznek ki a dolgok.

Thomas Tuchel szezon végi távozásáról: Nem tudom megítélni, milyen problémák miatt kell távoznia, mert már nem veszek részt a klub működésében. Mindig is nyitott partnerként tekintettem rá.

A nyáron várható vérfrissítésről: Egy ilyen keretfrissítés nem megy csettintésre. Folyamatnak kell lennie. A szerződésben álló játékosokkal és az ő elképzeléseikkel is tisztában kell lenni, illetve ott van a kérdés, hogy mit lehet kezdeni az átigazolási piacon. Amikor a klubnál dolgoztam, mi is voltunk hasonló helyzetben, amikor Jérôme Boateng és David Alaba távozott, vagy amikor Robert Lewandowski új kihívásra vágyott és pótolnunk kellett. Egyébként nem hiszem, hogy van keret a Manchester Cityén kívül, ami erősebb a Bayernénél.



Fand ich ganz schlecht": Oliver Kahn spricht über Julian Nagelsmann und Max Eberl

„Miért ne térhetne vissza, amikor már több tapasztalata lesz?”

Arról, hogy Julian Nagelsmann menesztése hiba volt-e: Az ilyen döntéseket mindig időbeli kontextusba helyezve kell vizsgálni. Tehát abban az időszakban szabad csak beszélnünk róla, ami akkor volt. Hoztunk egy egyáltalán nem könnyű döntést, mert úgy éreztük, veszélyben volt a sikerességünk. Végül nem jött össze mindhárom trófea megszerzése, de német bajnokok lettünk. Sokszor mondtam már, hogy maga a menesztés végrehajtása nagyon rosszul sikerült. A mai napig visszagondolok rá.

Nagelsmann esetleges visszatéréséről (ami azóta meghiúsult): Miért ne térhetne vissza, amikor már több tapasztalata lesz? Ez sok edzővel megtörtént már a Bayern történetében. Ott van Jupp Heynckes, Giovanni Trapattoni és Ottmar Hitzfeld, még ha ők mindhárman idősebb korban tértek is vissza a klubhoz. Nehéz megítélni Juliant néhány barátságos meccs alapján. A Bayernnél tapasztaltak biztosan segítettek neki a fejlődésben. Nincsenek kétségeim a képességei felől. Az Európa-bajnokság igazi teszt lesz számára.

Arról, hogy Uli Hoeneß még tavaly kijelentette, hogy neki semmi köze nem volt Nagelsmann menesztéséhez: Az, hogy egy ilyen nehéz döntés előtt ne beszéljek Herbert Hainerrel és Uli Hoeneßszel, az súlyos hanyagság lett volna részemről és nem felelt volna meg a helyes együttműködésről alkotott elképzelésemnek



FC Bayern: Wird Kahn der neue starke Mann? | Fußball News | Sky Sport

„Bárhogy is alakuljanak a dolgok, nem fogom elfelejteni, hogy ő hozott ide 1994-ben.”

Arról, hogy találkozott-e Uli Hoeneßszel a menesztése óta: Nem, de nem is feltétlenül kell. Amikor még a klubnál dolgoztam, elmondtam Ulinak, hogy bárhogy is alakuljanak a dolgok, nem fogom elfelejteni, hogy ő hozott ide 1994-ben. Az a rengeteg nagyszerű pillanat, amit átéltem a klubbal 18 év alatt, sokkal többet nyom a latba, mint a negatív időszakok. Amikor nehéz kihívásokkal néz szembe az ember, meg kell ráznia magát, egy kis időt kell magának adnia és tovább kell lépnie. Valószínűleg újra leülünk majd beszélgetni Ulival.

Christoph Freundról, az egyik új sportigazgatóról: A Bayernnek folyamatosságra van szükségre hosszútávon. Éppen ezért érkezett Christoph Freund, egy top szakember Salzburgból. Nagyon sikeres együttműködés lehet ebből. Ezt kívánom a klubnak.

Arról, hogy megkeresték-e Kylian Mbappét annak idején: Sosem volt konkrét gondolat az ő megszerzése, hiszen lehetetlenség volt leigazolni őt Párizsból. Ami Erling Haalandot illeti, neki volt egy kivásárlási záradéka a Borussia Dortmundnál. Ha nem gondoltuk volna át a dolgot, nagyon buták lettünk volna. A mi feladatunk volt, hogy felfigyeljünk Európa legjobb csatáraira és eldöntsük, ki illik hozzánk.

Kahn: Csak egy történelmi szezonnal lehetett letaszítani minket a trónról
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top