Bundesliga

„Most senki se akarja tudni, ki lesz az új edző” | Stuttgart-Bayern

A Stuttgart elleni bajnoki előtt Thomas Tuchel tartott sajtótájékoztatót.

Bárcsak átugorhatnánk ezt a hétvégét! Szombat délután fél 4-től a Stuttgart otthonában játszik a Bayern München, de nem túlzunk, ha úgy fogalmazunk, minden bajor fannak a jövő hét szerdai Bajnokok Ligája-visszavágón jár a gondolata.

A Bayern mellett a VfB is bebiztosította már a BL-indulást, úgyhogy gyakorlatilag tét nélküli összecsapás következik a második és a harmadik helyezett között. Éppen ezért nagy rotálásra lehet számítani. Erről, a Real Madrid elleni sorsdöntő találkozóról és sok minden másról is beszélt vezetőedzőnk a pénteki sajtótájékoztatóján.Image

Joshua Kimmich természetesen ott lesz a kezdőben.

A személyi helyzetről: Matthijs de Ligt nem lesz bevethető. A terveink szerint vasárnap kezd el újra velünk edzeni, utána pedig három napunk lesz, hogy eldöntsük, készen áll-e szerdára. Jamal Musiala sem lesz ott a keretben, de reméljük, vasárnap ő is el tud kezdeni készülni. Leroy Sané velünk utazik Stuttgartba, de az még kérdés, mennyi percet fog játszani. Dayot Upamecano ma megpróbál edzeni, aztán az ő esetében is döntünk.

A holnapi meccsről: A második hely sosem fogalmazódott meg célként a Bayern történetében. Mindenesetre a holnapi mérkőzés egy igazi kihívás lesz. Az ellenfél tavaly csak az osztályozó után maradt benn, most pedig a mezőny egyik legjobb csapata. Rendszerezetten, magukból mindent kihozva játszanak.

A kezdőcsapatról: Néhány játékosnak megadjuk a lehetőséget, hogy lendületbe kerüljenek. Nem szabad veszítenünk a küzdőszellemünkből. Mindenkinek foggal-körömmel kell harcolnia. Egy szenvedélyes hangulatú mérkőzésre számítunk. Az ellenfél biztosan felkészült arra, hogy lesznek változtatásaink és mindent bele fognak adni ellenünk.

Arról, hogy az edzőkérdés zavarja-e a játékosokat: Szerintem a következő öt napban egyikük sem akarja megtudni, hogy ki lesz az új edző. Ezekben a napokban csakis a holnapi és szerdai meccsre koncentrálnak.

Arról, hogy a Bayern kispadja veszített-e a presztízséből: Nem hiszem. Számomra például elég vonzó volt, amikor aláírtam. Egyébként erről inkább nem beszélnék. Jelenleg én vagyok az edző. Hatalmas feladat áll előttünk, be akarunk jutni a Bajnokok Ligája döntőjébe. Nem aggódom a klub jövője miatt.

Arról, hogy maradna-e nyártól: Jelenleg van egy élő szerződésünk, amiről megegyeztünk, hogy felbontjuk. Bármi lehetséges, de a válaszom ugyanaz, mint eddig. Megegyeztünk.Image

„A szünetben és a lefújás után is beszéltem Kim Mindzsével.”

Leroy Sanéról: Az érzékeny és kivételes labdarúgókkal mindig ki kell építeni egy különleges kapcsolatot. Azt szeretnénk, hogy minél inkább csapatjátékos legyen. Hét-nyolc hete fájdalommal edz, de így is elérhetővé teszi magát a csapat érdekében. Néha majdhogynem embertelen fájdalmak közepette focizott. Ezért hatalmas dicséret illeti. Nem csak a tehetségével, hanem a testi erejével is felül tud kerekedni bármilyen ellenfélen. A továbbiakban is támogatni fogjuk őt.

Kim Mindzséről és a Real Madrid elleni hibáiról: A szünetben és a lefújás után is beszéltem vele. Nagyon egyszerű a képlet – nem csak agresszívan és a labdaszerzésre irányulóan lehet védekezni, hanem passzívan is. Ő pedig egy olyan típusú játékos, aki mindig agresszívan szeret játszani. Ez az ő stílusa. Két különböző szituációból is tanulhat. A hibái jó szándék után történtek. Továbbra is támogatjuk őt. A Union Berlin ellen topteljesítményt nyújtott, az Arsenal ellen is remek percei voltak a pályán és az edzéseken is nagyszerű teljesítményt látunk tőle. Nincs értelme ujjal mutogatni, hiszen jót akart, mielőtt hibázott. Holnap jó eséllyel ott lesz a kezdőben.

A balhátvédként focizó Noussair Mazraouiról: Természetesen kevesebb beadás érkezik a bal oldalról és kevesebbszer fut a védők mögé. De ez a poszt nagyon illik hozzá. Nagyon okos, labdabiztos játékosról beszélünk. Az ottani szerepeltetése azért is van, mert a balszélsőnk így támadóbb tud lenni. Holnap oda kell figyelnünk rá is, hogy szerdán bevethető legyen.

Alexander Nübelről: Kiváló munkát végez. Nagyon örülünk annak, ahogyan fejlődik és a ténynek, hogy fontos szereplője a csapatának. A meccsteljesítményei ugyanannyira lenyűgözőek, mint a teljes Stuttgarté.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Idegenben gyakorolhatunk Madridra | Stuttgart-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top