Interjúk és nyilatkozatok

Dier: Tuchel egy fantasztikus emberEric Dier az angol Mirrornak adott interjút.

A Sky statisztikái alapján a keret legjobb védőjeként számontartott angol játékos bebetonozta magát a kezdőbe, mióta január közepén aláírt a Bayern Münchennel. A szurkolók többsége kétkedve nézte, amikor először bajor mezt fogott a kezében, azóta viszont a közösségi médiában a Beckendier becenevet is megkapta már.

Legutóbbi interjújában beszélt a nyáron távozó edzőjéről, jóbarátjáról, a Real Madrid elleni odavágóról, illetve arról a tényről, hogy mindössze 90 perc választja el attól, hogy 2019 után ismét Bajnokok Ligája-döntőben játsszon.Bayern Munich fans are all saying the same thing about Eric Dier after Tuesday's draw vs Real Madrid - The Spurs News

A legnagyobb színpadon.

Thomas Tuchelről: Fantasztikus ember. Már a Premier League-ben is megmutatta, hogy remek tréner és itt is jól végzi a dolgát. Szerintem nagyon őszinte, tehát mindig magát adja. Én ezt nagyra értékelem egy vezetőedzőnél. Rendkívül hálás vagyok neki, hogy leigazolt engem ehhez a nagyszerű klubhoz és ezáltal lehetőséget adott nekem. Szeretek vele dolgozni és sokat tanultam tőle ebben a rövid együtt töltött időben.

Harry Kane-ről: Talán nyilvánvaló, de számomra ő a világ legjobb csatára. Az a folyamatosság és teljesítmény, amit látni lehet tőle, madjhogynem hihetetlen. Sokat tett azért, hogy az előző meccsen is betaláljon.

A Real elleni párharcról: Elképesztő volt a stadion légköre. A legjobb, amiben valaha játszottam. Sok mindent tudtunk az ellenfélről, de mi is tapasztaltak vagyunk és hasonlóan hosszú történelemmel rendelkezünk a Bajnokok Ligájában. Ha van klub, ami felér hozzájuk, az a Bayern, éppen ezért kellő önbizalommal kell kiállnunk a visszavágóra is. Sok olyan labdarúgónk van, aki élt már át hasonlót a karrierjében. Ez mindenképpen nagy segítség lesz. Gyakorlatilag egy Bajnokok Ligája-döntőről van szó. Nincsen idegenben lőtt gólok szabálya, tehát szinte olyan, mintha 0-0-ról kezdenénk.Eric Dier: Introducing Bayern's newest Englishman

2019-ben ezüstig jutott.

A téli átigazolásáról: Az, hogy a szezon első hat hónapja után most ott vagyok, hogy a BL elődöntőjében játszhatok a Real Madrid ellen, büszkeséggel tölt el. Mindig hittem magamban és abban, hogy képes vagyok ezen a szinten focizni. Bevallom, hogy kicsit vakon bíztam ebben az idény első fele után, de mostanra büszke vagyok arra, ahogyan átküzdöttem magamat az elmúlt időszakon és most ott lehetek, ahol vagyok.

Arról, hogy a Wembley Stadion, mint helyszín, különlegesebbé tenné-e a döntőt: Nem igazán. Egy Bajnokok Ligája-fináléról beszélünk. Sokat fociztam a Wembleyben a Tottenham mezében, szóval egy kicsit veszített a varázsából. Ha egy parkolóban rendeznék, akkor is szívesen játszanék egy Bajnokok Ligája-döntőben, hiszen annyira különleges mérkőzésről van szó. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy korábban már részt vettem egy ilyen találkozón. És az a legjobb a futballban, hogy mindannyian iszonyatosan motiváltak vagyunk, hogy újra játszhassunk egy Bajnokok Ligája-fináléban. Mindent megteszünk ezért és a győzelemért utazunk Madridba. Lejátszottunk két félidőt és még ugyanennyi hátravan.

Dier: Tuchel egy fantasztikus ember
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top