Bundesliga

„Megállíthatatlanok voltunk” | Union 1-5 BayernA vezetőedző és két játékosa a Union Berlin elleni 5-1-es győzelem után nyilatkozott.

Sorozatban harmadik meccsüket húzták be a srácok, a hétközi BL-továbbjutás után ezúttal a Bundesligában. A nagy arányú győzelmet követően Thomas Tuchel, Thomas Müller és Leon Goretzka állt a sajtósok rendelkezésére.

Lessétek meg videós összefoglalónkat!

Ötössel osztályoztunk a berlinieket | Union 1-5 BayernThomas Tuchel

A meccsről: Nagyon örülünk, tökéletes hét áll mögöttünk. Egyáltalán nem volt garantált a siker, főleg a hétközi mérkőzésünk tudatában. Le a kalappal a fiúk előtt, igazi csapatmunkát láthattunk. A Union két csatárral és két támadó középpályással játszott, úgyhogy nem volt egyszerű dolga a védőinknek. A lehető legjobb pillanatokban lőttük a gólokat.

A sérültek állapotáról: Majdhogynem minden szélsőnket mellőztük ezen a mérkőzésen. Leroynak sok pihenésre van szüksége, viszont ha ezt teljes mértékben hagynánk neki, akkor hetekig nem számíthatnánk rá. Naponta kell vizsgálnia magát, sok vizet kell innia és sokat kell bicikliznie. Így számolunk a szezon végéig. A célunk az, hogy a Frankfurt vagy a Real Madrid ellen ott legyen. Choupo remekül készült a meccsre. Régóta ismerem. Nous Mazraouival és Rapha Guerreiróval nem akartunk kockáztatni. De Ligt a vádlijára panaszkodott a napokban. Az volt a cél, hogy ne kockáztassunk fölöslegesen.Image

Müller duplázott.

Mások

Thomas Müller: Jó meccsteljesítményt vittünk a pályára. Agresszívabbak voltunk, mint korábban. Sokkal magasabban szereztünk labdát az ellenféltől, mint szoktunk. Amikor elvesztettük, a Union egyszer-kétszer megmutatta, hogy mekkora erő rejlik a kontráiban. Összességében keményen mentünk bele a párharcokba, az ellenfélnek pedig nem engedtünk sok helyzetet. És a szünet előtti második gól is a mi malmunkra hajtotta a vizet. A második félidő elején hengereltünk, megállíthatatlanok voltunk. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Leon Goretzka: Tudtuk, hogy milyen nehéz elhozni a három pontot ebből a stadionból. Felkészültünk erre a tényre és már a kezdőrúgástól kezdve felvettük a kesztyűt az ellenféllel. A góljaink után a Union elvesztette a hitét, mi pedig nagyszerűen fejeztük be a ziccerjeinket. A szünetben visszagondoltunk a Heidenheim elleni bajnokira, ahol kétgólos vezetés után veszítettünk végül. Tanultunk a dologból, most nem követtük el ugyanazt a hibát.

„Megállíthatatlanok voltunk” | Union 1-5 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top