Átigazolási hírek

Hivatalos: A Bayern leigazolta a 16 éves Kusi-Asarét



16 éves svéd tehetséggel erősítettük meg a támadósorunkat! Jonah Kusi-Asare sajtóhírek szerint 6 és fél millió euróért érkezett a svédországi Solnából, az AIK együttesétől!

21 évvel fiatalabb, de magasabb, mint Manuel Neuer – azért ez nem semmi! 196 centis testhossza és 2007-es születési dátuma figyelemfelkeltő, illetve az is, hogy ő az AIK történetének legfiatalabban pályára lépő labdarúgója. A ghánai származású, de már svéd U17-es válogatott (és ott a debütáló meccsén mesterhármast szerző) támadó nagy jövő előtt áll és remélhetőleg ki tudja hozni magából a maximumot a bajor fővárosban.

A tervek szerint a Campuson él majd és U19-es csapatban fog játszani, de biztosan feltűnik a nagyok edzésén is. Mindössze 4 profi meccse van eddig a karrierjében, de emlékezzünk csak vissza, mennyire relatíve ismeretlen volt számunkra Mathys Tel, amikor tavalyelőtt szerződtettük őt. Hátha egy újabb sikertörténetet láthatunk. A támadó szerződésének hossza az életkora miatt egyelőre ismeretlen, de egészen biztosan hosszútávra szól.



Image

A remek tehetségek kiszúrásáról ismert új sportigazgatónkkal, Christoph Freunddal.

Nyilatkozatok

Christoph Freund: Jonah Kusi-Asare egy hatalmas potenciállal rendelkező fiatal csatár. Volt egy pár ajánlat az asztalán, de minket választott, hiszen sikerült meggyőznünk arról, miként is szeretnénk, hogy fejlődjön nálunk. Minden megvan benne: technikás, gyors, magas, valamint a fiatal életkora ellenére robosztus felépítésű. És remekül lő kapura. Nagyon örülünk annak, hogy a jövőben a Bayern Münchent fogja erősíteni.

Jonah Kusi-Asare: Leírhatatlan, amit érzek. Nagyon boldog vagyok, hogy abba a klubba szerződtem, ami szerintem a világ legnagyobbja. Különleges nap ez számomra. Magas és fizikálisan erős játékos vagyok. Csatérként érzem magam a legjobban, imádok gólokat lőni. A fejelés az erősségem, illetve az is, hogy mindkét lábbal megy a befejezés. Már várom az első edzéseket.

Hajrá, mi nagyon drukkolunk neked, Jonah!

Hivatalos: A Bayern leigazolta a 16 éves Kusi-Asarét
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top