Interjúk és nyilatkozatok

Ulreich: Tuchel nagyon, nagyon jó edző, a legmagasabb polcon helyezkedik el



Második számú kapusunk a Kicker újságírójának, Georg Holznernek adott interjút.

Sven Ulreich végigvédte a szezon elejét és ennek köszönhetően már 98 tétmérkőzésnél jár a Bayern mezében. Nemrég szerződéshosszabbítást ünnepelhetett Manuel Neuerrel együtt, most pedig a Kickernek beszélt a játékoskarrierje utáni lehetséges terveiről, Thomas Tuchelről és még a Manu téli sérülése utáni kapuskérdésről is őszintén nyilatkozott.



Interviews on Manuel Neuer & Sven Ulreich contract extensions

Manu és Ulle is 2025-ig írt alá.

Ulreich a hosszabbításáról: Boldog vagyok, hogy ismét egy évvel meghosszabbítottam a szerződésem. Minden napot élvezek, amikor a Säbener Straßéra látogathatok. A családom is letelepedett Münchenben és szerintem a játékoskarrierem után is itt maradunk, hisz a gyermekeim már itt születtek. Ez a város az otthonunk.

Arról, hogy gondol-e a visszavonulásra: Még mindig elég egészségesnek és fittnek érzem magam a mindennapos feladatokhoz. Mindig csak egy évre előre gondolkozom, de egyelőre még nincs a fejemben a visszavonulás gondolata.

Arról, hogy el tudja-e magát képzelni a Bayernnél egy másik szerepben a játékospályafutása után: Természetesen. Ehhez mindkét fél részéről kell, hogy legyen az ambíció, mindenesetre el tudnám képzelni. Egyelőre fogalmam sincs, hogy pontosan milyen szerepet tudnék vállalni, de nem zárok ki semmit.

2023 teléről: Egy nagyon viharos időszak volt. Manuel sérülése miatt egy új kapusra volt szükségünk. Határozottan úgy éreztem, hogy képes lennék őt pótolni a visszatéréséig. Jól edzettem és csúcsformában voltam. Ugyanakkor a klub döntése más volt és ezt el kellett fogadnom.



Neuer & Ulreich: Unique support – Bayern's goalkeeping duo

A kapuscsapat.

Daniel Peretzről és a nyári kapuskérdésről: Emiatt a kérdés miatt is folyamatosan kapcsolatban voltunk Michael Rechner kapusedzővel abban az időszakban. Szerintem a jelenlegi kapuscsapat Manuval, Daniellel és velem elég jónak mondható. Daniel Peretz még mindig nagyon fiatalnak számít a kapusok között, de úgy érzem, hogy nagyon illik ide közénk. Remek személyisége van és rengeteg akaratot látok benne. Egyelőre remekül teszi a dolgát, és a saját útját fogja járni.

Thomas Tuchelről: Ő egy nagyon, nagyon jó edző. Ahogyan kommunikál a csapattal, a taktikai tudása, minden a legmagasabb polcra helyezi őt. Tavasz óta hatalmas fordulatot vett vele a csapat. Akkor még nem voltak meg azok az automatizmusok, amelyek elvártak egy Bayern-szintű csapat céljai eléréséhez. Tehát nehéz dolga volt, de idővel megoldotta ezt a problémát és elérte azt, hogy vissza kerüljünk arra az útra, ahol ennek a csapatnak lennie kell.

Arról, hogy azt mondják, Tuchel közvetlen és gyakran könyörtelenül kimondja amit gondol: Vele kapcsolatban mindig tudhatod, hogy mire számíts és úgy gondolom, ez nagyon fontos egy edzőnél. Ha valakivel őszinték és nyitottak vagytok egymással, az mindig előre visz titeket. Szeretem a munkamódszereit, a személyiségét és az edzésekről alkotott képét. Szerintem az ő felfogása passzol a Bayernhez.



FC Bayern ohne Ulreich nach Manchester | Sports Illustrated

Ulle rendszeresen utal arra a nyilatkozataiban, hogy amikor Julian Nagelsmann volt az edző, nem nyertek meg olyan meccseket, mint amiket most igen.

Arról, hogy mi változott, mióta Tuchel lett az edző: Az idei szezonban megnyertünk olyan mérkőzéseket, melyeket valószínűleg a múltban nem tudtunk volna. Néha akkor is sikerült diadalmaskodnunk, amikor rosszul játszottunk. Ennél a csapatnál nagyon fontos, hogy meg legyen ez a „győztes mentalitás”. A támadósort tekintve nagyon erősek vagyunk, ugyanakkor a védelemből még hiányzik egy kis stabilitás és a kapott gól nélküli meccsek számát is keveslem. Annak ellenére, hogy kevesebb gólt is kaphattunk volna, egyelőre jó úton járunk. De ez a csapat még az összeérési fázisban van, és ha mindenki egészséges marad akkor egy brutálisan erős keretről beszélhetünk.

Arról, hogy szerinte ki fog kezdeni a 2024-es EB-n a német kapuban: Számomra teljesem világos, egyáltalán nincsenek kétségeim ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, Manuel Neuer még mindig a világ legjobb kapusa. Egy szinttel mindenki felett van. Marc-André ter Stegen remek munkát végez Barcelonában és egy szuper kapus, de számomra Manu egy másik ligát képvisel.

Ulreich: Tuchel nagyon, nagyon jó edző, a legmagasabb polcon helyezkedik el
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top