Bundesliga

Három kiállítás, félpályás gól – jött a bajor henger | Bayern 8-0 Darmstadt



A Bayern München a Darmstadtot fogadta a Bundesliga 9. fordulójában. Egy átlagos délutánnak nézett ki a dolog, de egészen különleges módon zárult…

Négymérkőzéses győzelmi sorozatban volt a csapat, amikor visszatért az Allianz Arenába. A tavalyi másodosztályú ezüstérmes Darmstadt volt az ellenfél, amely a középmezőnyben helyezkedett el. Thomas Tuchel négy játékosára nem számíthatott: Serge Gnabry betegség, Leon Goretzka, Dayot Upamecano és Raphaël Guerreiro pedig sérülés miatt nem volt bevethető.

Viszont Manuel Neuer újra ott volt a kezdőben. Majdnem egy év után újra csapatkapitányunkkal kezdődött a névsor: Neuer – Davies, Kim, de Ligt, Mazraoui – Laimer, Kimmich – Sané, Musiala, Coman – Kane.



Image

351 nap után újra a Bayern kapujában.

Joshua Kimmich nevét majdhogynem fölösleges volt a fentebbi bekezdésbe írni, hiszen az ő kiállításával indult ez a szürreális találkozó. Neuer középre passzolt neki, azonban Jo elvesztette a labdát és földre vitte az azzal meginduló ellenfelet a 16-os vonalánál. Ez volt Kimmich első azonnali piros lapja a Bundesligában és ki fogja hagyni a Klassikert. Ezután három lövést is Marcel Schuhen kapujára küldtünk, aki ekkor még uralta a kapuját.

A 19. percben büntetőt fújt be a játékvezető, miután Klaus Gjasula szabálytalankodott Konrad Laimerrel szemben a vendég kapu előtt. A videóbírózás után viszont kiderült, a vonal mögött történt az eset, így utolsó emberes szabálytalanság miatt kiállította a darmstadtit Martin Petersen bíró. A szabadrúgásból nem tudtunk veszélyeztetni, viszont a vendégeknek volt egy óriási ziccerük, amit Manu bravúrral védett.

Habár perceken át emberhátrányban voltunk, a Gjasula-piros után kiegyenlítődött a létszám, a 40. minutumban pedig emberelőnybe kerültünk. Egy szintén a tizenhatos vonalánál történt újabb szabálytalanság után Matej Maglica is az öltözőbe mehetett. Ez volt az első alkalom a Bundesliga teljes történetében, hogy egy félidőben három kiállítás is történt. De messze volt még a vége!



Harry Kane scores stunning goal from his own half in latest hat-trick for Bayern Munich | The Independent

A félpályás gól pillanata.

Változtatás nélkül, 10 emberrel a 9 ellen kezdtük meg a második játékrészt. Tökéletesen startoltunk: az 52. percben Harry Kane fejesét már nem tudta védeni Schuhen kapus, aki még nem sejthette, mi vár rá, de lélekben azért felkészülhetett a hengerlésre: a következő 37 percben összesen nyolc találatot kapott.

Leroy Sané volt a következő tettes. Őt Laimer találta meg az ötösnél egy precíz passzal. A 60. percben Jamal Musiala vitte be a harmadik késszúrást. Előbb elhibázott egy helyzetet, de pillanatokkal később egy szabadrúgásfigura végén Kane gurította le neki, ő pedig hallatlan magabiztossággal visszalőtte a rövidbe a bőrgolyót. Futószalagon jöttek a gólok: Sané átlövése már a nyolcadik bajnoki találatát jelentette, a fiúk pedig már néggyel mentek.

Tuchel aztán beküldte Frans Krätziget és Thomas Müllert. Klublegendánk álmában nem gondolta volna, hogy ennyire jól fog beszállni. A 65. percben jött be, négy perccel később pedig előkészítette Kane-t, aki a szezon eddigi legszebb bajor gólját rúgta:

a kezdőkörből emelte át Schuhent!

Müller aztán saját magának is összehozott egyet Mazraoui segítségével, ezzel pedig ő lett az első játékos a liga történetében, akinek 15 különböző évadban is összejött a gólszerzés. A 76. percben Bambival játszott össze Müller, ezzel pedig már hét volt közte. A kegyelemdöfést Kane vitte be, aki így mesterhármast ért el. Eric Maxim Choupo-Moting, Mathys Tel és Aleksandar Pavlović is csereként játszott, utóbbi debütált a felnőttek közt.



Image

Újabb meccslabda!

Ezzel a legendás győzelemmel ideiglenesen a tabella élén állunk. A vereséget elkönyvelő Stuttgartot megelőztük, de a Leverkusen biztos átugrásáig vasárnapig várnunk kell. Legközelebb Saarbrückenben vendégeskedünk a Német Kupában (november 1.), majd jövő hét szombaton pedig jön a dortmundi Klassiker.

A mérkőzés jegyzőkönyvét erre a linkre kattintva megtaláljátok, a gólokat tartalmazó videót pedig lentebb láthatjátok. Hajrá, Bayern!

Három kiállítás, félpályás gól – jött a bajor henger | Bayern 8-0 Darmstadt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top