Bajnokok Ligája

Bayern vs. PSG! – „Két gigantikus párharc vár ránk”

A Bajnokok Ligája pénteki, nyoni sorsolásán Hamit Altintop, a Bayern korábbi játékosa és az isztambuli döntő nagykövete összesorsolta a tavalyi döntőt, azaz a Bayern – PSG-t párharcot a negyeddöntőben.

A negyeddöntő első mérkőzését április 7-én vagy 8-án, a párizsi visszavágót pedig április 13-án vagy 14-én rendezik meg. A másik német csapat, a Dortmund először a City otthonába látogat,  a visszavágón hazai pályán csikarhatnak ki jó eredményt. Ennek a két párharcnak a győztese mérkőzik meg az április 27/28-ai és a május 4/5-ei elődöntőben az isztambuli döntőbe kerülésért. A másik ágon a Real Madrid – Liverpool valamint a Porto – Chelsea mérkőzés győzteseiből alakul ki az elődöntő párosítása.

Egy francia góljával a Bayern nyerte a zártkapus BL-döntőt a PSG ellen | Alfahír

A PSG a Leipzig, a Manchester United és a Shaktar csapatát megelőzve, négy győzelemmel és két vereséggel, csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, ahol a Barcelonát 5-2-es összesítéssel ütötték ki.

A müncheni reakciók:

Salihamidzic: A PSG-nek nagyon jó a kerete. A tavalyi döntőhöz képest van egy új edzőjük, Pochettino jó munkát végez. Topjátékosaik vannak, Mbappéban minden megvan, nagyon veszélyes. A legmagasabb szintre lesz szükségünk. Alapesetben a hazai pálya előnye nagyon fontos, de meglátjuk mikor és hol lesznek megrendezve a találkozók. Nagyon vonzó párosítások jöttek létre, várjuk már a meccseket.

Oliver Kahn: Egy igazi nagyágyúval sorsoltak össze minket – természetesen azonnal a lisszaboni döntő jutott az eszembe. A PSG feltétlenül meg akarja nyerni a BL-t, nehéz feladat áll előttünk. Mindenki tudja milyen támadóerejük van, Neymar vagy Mbappé bármikor képesek eldönteni egy meccset, Maurico Pochettino személyében pedig jó az edzőjük, nagy hangsúlyt fektet a védelmi stabilitásra. De megmutattuk, hogy jelenleg mi vagyunk Európa legjobb csapata, először minket kell megverniük.

Manuel Neuer: Természetesen ez egy nagyszerű játékosokból álló csapat, remek társaság – ezt a BL-döntőben is láthattuk. Szoros párharc, nehéz feladat és két gigantikus meccs vár ránk. Megpróbáljuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, hogy a magunk javára döntsük el a mérkőzéseket. Kétszer a napiforma, valamint a hozzáállás és a felkészülés fog számítani.



Thomas Müller: Természetesen örülünk a döntő megismétlésének, várjuk a meccseket. Intenzíven kell játszanunk – a negyeddöntőtől hihetetlenül jól kell teljesítenünk, már csak a legjobbak vannak a versenyben.

Eric Maxim Choupo-Moting: Ez egy különleges duell lesz számomra – kemény dió lesz, nagyon nehéz. A tavalyi döntőn az egész világ látta, hogy ez egy erős csapat. Nagyon motiváltak lesznek a srácok, de mi is. Várom már nagyon, hogy találkozhassak velük, ez egy király sztori. Ha rajtam múlt volna, szívesebben játszottam volna ellenük később. Új edzőjük, új játékosaik vannak, volt egy pár távozójuk is, tehát a tavalyihoz képes van egy pár változás. De a csapat java még ott van, és továbbra is nagyon erősek.

Kingsley Coman: Egy egy remek sorsolás. Természetesen ez egy különleges sztori a számomra, ha csak a tavalyi döntőre gondolunk. Két érdekes meccs lesz – a Párizs nagyszerű csapat, remek támadókkal.

Transfer: Choupo-Moting from PSG to Bayern Munich - Archyde

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top