Bundesliga

A Köln ellen lett ezredes a Bayern

A Bundesliga 10. fordulójában 4-0-ra győzött, továbbra is 100%-os a rekordokat döntő bajor klub.

Tíz forduló elteltével továbbra is makulátlan a Bayern a Bundesligában. Pep Guardiola csapata ezúttal a Köln ellen győzedelmeskedett és építette ki a ligatörténelem legjobb rekordrajtját, valamint zsebelte be első csapatként a klub 1000. bajnoki győzelmét. Az idei 10 diadal 33:4-es összgólaránnyal párosul, az aktuális mérkőzésen pedig négy különböző játékos szerezte a bajorok góljait: Robben góljára Vidal az első félidőben, Lewandowski találatára pedig Müller  válaszolt a mérkőzés második játékrészében.

A keddi, Arsenal elleni 2-0-ra elveszített mérkőzéshez képest három változás történt a Bayern kezdőjében: ezúttal Bernat, Thiago és Xabi Alonso kapott pihenőt, helyettük a harmadik forduló óta nem bevethető Robben, a legutóbbi két tétmeccset kisebb sérülés miatt kihagyó Coman és Rafinha kerültek be. Manuel Neuer előtt a Lahm, Boateng, Alaba, Rafinha négyes védekezett, Vidal előtt pedig olyan játékosok feleltek a támadásokért, mint Lewandowski, Müller, Costa, Robben és a 19 éves Coman. Csereként Javi Martínez, Thiago és Kimmich is játéklehetőséghez jutott.





Mérkőzés: 

A Bayern természetesen a meccs elejétől magához vette a labda birtoklását, a Köln az Arsenalhoz és sok más csapathoz hasonlóan védekezőleg, kontrákra építve lépett pályára. A harmadik percben jött is az első vendég ellenakció, Zoller lövése viszont nem jelentett problémát Neuer számára. A 7. percben Coman beadását Robben juttatta kapásból kapura, Horn szögletre hárított. A 11. percben Müller előtt hatalmas ziccerlehetőség adódott, egy középre érkező beadást lőtt az ellenfél kapusának karjai közé. Tíz perccel a félidő vége előtt Arjen Robben szerezte meg a vezetést a Bayern számára: Müller beadását Lewandowski sarkalta volna kapura, a blokkolt próbálkozás a holland elé került, akinek közelről nem okozott gondot a gólszerzés. 1-0! Öt perccel később, a 40. percben Coman a balszélen lépett meg ügyesen és tette be a második hullámban érkező Vidalnak a labdát. A chilei magabiztosan passzolt 16 méterről a kapuba. 2-0!

A második játékrészben nem változott a játék képe, a Bayern dominálta Peter Stöger csapatát. A 48. percben Vidal kísérletezett 20 méterről, Horn elvetődve hárított. Az 58. percben Robben a szokásos mozdulatsoraival tört jobbról befelé, de a sarok felé tartó lövését védte a kapus. A 62. percben Lewandowski révén nőtt a hazaiak előnye: Douglas Costa beadására a lengyel emelkedett a legmagasabbra és fejelte be magabiztosan idei 13. bajnoki találatát. A 70. percben Müller, a 73.-ban Costa szerezhetett volna gólt, de ekkor még nem sikerült újra bevenni Horn hálóját. A 76. percben Robert Lewandowskit buktatták a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Müller értékesítette magabiztosan. 4-0 a végeredmény!

Mérkőzést követő nyilatkozatok: 

Pep Guardiola: 1000 győzelem – ez kiemelkedő, gratuláció ezért a Bayern összes szurkolójának, játékosának, edzőjének és stábtagnak, aki ehhez hozzájárult. Mi edzők tudjuk, hogy milyen nehéz egy győzelmet elérni. Az 1000 azt mutatja, hogy mekkora ez a klub. Nagyon büszke vagyok, hogy a Bayern München edzője vagyok. A meccs nehéz volt, alig volt területünk, egy középrepassz szinte lehetetlen volt. A lehető leggyorsabban akartuk a labdát a szélekre jétszani és belemenni a párharcokba valamint a labdát beadni. Szükségünk volt az első gólra.

Arjen Robben: A Köln tíz emberrel védekezett, nagyon nagyon mélyen álltak. Számunkra fontos volt az első gól megszerzése. És ha a félidő előtt megszerzed a 2-0-át, akkor már egészen jól néz ki a dolog.

Peter Stöger, a Köln edzője: A jobb csapat ma megérdemelten győzött. Azt hiszem nem kérdés, hogy jelentős különbség volt látható a két csapat között. Megpróbáltuk a játékukat megnehezíteni, szabályos eszközökkel lezárni a területeket. Gratulálunk az FC Bayernnek az 1000. győzelemhez.

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern a sorozatbeli 10. győzelmével tovább kiépítette az eddigi, 9 meccses győzelmi Bundesliga-rekordot.
  • A Bayern beállította az AS Roma 13/14-es szezonban elért 10 győztes meccsből álló szezonkezdetét. Az európai örökranglistán már csak a hatvanas évekbeli Tottenham áll a bajorok előtt egy 11 meccses győzelmi szériával.
  • A Bayern az 1000. Bundesliga győzelmét aratta.
  • Philipp Lahm a 342. Bundesiga mérkőzésén lépett pályára, ezzel behozta Bastian Scwhweinsteigert.
  • Robben a 75. Bundesliga gólját lőtte a ligában, ezzel beérte Mario Gomezt.
  • A Bayern a legutóbbi 38 meccsét megnyerte, amelyen két góllal vezetett félidőben Legutóbb épp a Köln fordított ellenük, 2011-ben 3:2-re nyertek a kecskések hazai pályán.
  • A Bayern az első 10, új rekordnak számító győztes játéknapon 33 gólt szerzett –
    új Bundesliga-rekord.
  • Peter Stöger irányítása alatt a legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Köln.
  • A Bayern a tavalyi utolsó fordulóval együtt a legutóbbi 11 bajnokiját megnyerte.
  • Thomas Müller karrierje 28. büntetőjéből a 25. gólját szerezte.
  • Idén először nem szerepelt spanyol játékos a Bayern kezdőjében. Alonso, Bernat,
    Alonso és Thiago is a padon ült.
  • Arjen Robben legutóbb augusztus 29-én lépett pályára.

FC BAYERN – 1. FC KÖLN 4:0 (2:0)

FC Bayern: Neuer – Lahm, Boateng (62. Martínez), Alaba, Rafinha – Vidal – Coman, Robben (65. Kimmich), Müller (78. Thiago), Costa – Lewandowski
Cserék: Ulreich, Bernat, Kirchhoff, Alonso
1. FC Köln: Horn – Sörensen, Maroh, Heintz – Risse, Lehmann, Vogt, Hector – Zoller (71. Hosiner), Modeste (58. Osako), Gerhardt (75. Svento)
Játékvezető:  Florian Meyer (Burgdorf)
Nézőszám: 75.000 (teltház)
Gólok: 1:0 Robben (35.), 2:0 Vidal (40.), 3:0 Lewandowski (62.), 4:0 Müller (77./büntető)
Sárga lapok: Rafinha / Lehmann

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top