Hivatalos

Hivatalos: Thomas Müller 2025-ig hosszabbított



Egy szezonnal meghosszabbított szerződését a klubbal az élő legenda, Thomas Müller.

34 esztendős támadónk legújabb szerződésének lejárati dátuma 2025. június 30. – ezt a Bayern hivatalos oldala jelentette be közleményében. Sajtóhírek szerint nem volt kérdés, hogy a legenda hosszabbít, még annak ellenére sem, hogy már nem kap annyi játéklehetőséget, mint korábban. Ebben a szezonban legtöbbször csereként játszott, a célja pedig minden bizonnyal az, hogy Münchenben vonuljon vissza.

685 meccs, 237 gól és 261 gólpassz a teljes mérlege. Viszont ezek a számok sem írják le igazán, hogy mennyit is jelent a Bayern Münchennek Thomas Müller. A következő szezonban elérheti, hogy ő legyen a klub történetének legtöbbször pályára lépett játékosa. Csak Sepp Maiernek van több fellépése az FCB színeiben, összesen 706. A Raumdeuter az rekordbajnok történetének harmadik legeredményesebbje is egyben.

2000-ben csatlakozott, jelen állás szerint tehát 2025-ig lesz kontraktusa a csapattal – ez pont egy negyedévszázadnyi időszakot jelent. Rendkívül fontos csapatjátékos, igazi vezér és fontos pillanatokban tud villanni. Tapasztalatával tanítja a fiatalokat és megszemélyesíti a klubot. Kétszer triplázott a csapattal, szerződése alapján pedig az utolsó meccsét az Allianz Arenában játszhatja, a Bajnokok Ligája döntőjében. Óriási lenne!



Image

Micsoda kép!

Nyilatkozatok

Christoph Freund, a Bayern sportigazgatója: Nagyon örülünk, hogy Thomas Müller még egy szezonig marad a Bayernben. A pályán és azon kívül is vezér és hihetetlenül értékes része a csapatnak. Minden csapatot képes előrébb vinni, hiszen nyitott és mindig pozitív. Okos, segíti a csapatot, sokoldalú, ráadásul sosem sérült. Egyszerűen a minőség és megbízhatóság megtestesítője.

Jan-Christian Dreesen, a Bayern vezérigazgatója: Különleges labdarúgó, aki még akkor sem bújik el, ha megsebzik őt. Ő az M a Mia san Miában. Nem csak itt, hanem a válogatottnál is nagyon sikeres jövőt kívánunk neki!

Herbert Hainer, a Bayern elnöke: Thomas Müller a Bayernhez tartozik, csakúgy mint a Miasszonyunk-templom Münchenhez. A város szélén született, de a klubnál nőtt fel és már most legenda státuszban van. Nagyon kevesek képesek erre. Rekordok fűződnek a nevéhez. Sok játékos formálta ezt a klubot, de még egy olyan sosem lesz, mint ő.

Thomas Müller: Boldog vagyok, hogy folytatódhat a Bayernnel közös kalandom. Én is hozzá akarom tenni a részemet, hogy biztosítsam, hogy sikeresek maradjunk. Fontos, hogy én is segítsek a csapaton, hogy megfelelő irányba haladjon. A futball iránti szeretetemmel, a góljaimmal, a gólpasszaimmal és remélhetőleg sok trófeával szeretném inspirálni a szurkolókat.

 

Hivatalos: Thomas Müller 2025-ig hosszabbított
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: 2023 utolsó meccse | Beharangozó: Wolfsburg-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top