Interjúk és nyilatkozatok

Kane: Nagyon hálás vagyok, hogy a Bayern nem adta fel a harcot értem



Harry Kane még az Augsburg elleni meccs előtt hosszú interjút adott a Bild vasárnapi kiadásának.

A Bild am Sonntag vendége ezúttal angol középcsatárunk volt, akivel elég sok minden történt az elmúlt két hétben: bemutatkozott a Bayernben, megszületett negyedik gyermeke és megszerezte első gólját és gólpasszát is az új csapatában.

Ezekről, egy híres fotóról, Thomas Tuchelről és Gerd Müllerről is beszélt interjújában a Hurrikán.



Az átigazolás eldöntéséről: Úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy megtegyem a következő lépést a pályafutásomban. Akartam ezt az őrült kihívást, hogy egy ilyen hatalmas klubban focizzak. Trófeákért és legfőképpen a Bajnokok Ligájáért szeretnék harcolni. Az is a szemem előtt volt, hogy miként lehetnék jobb játékos – a Bayern a tökéletes klub ennek eléréséhez.

Arról, hogy mi a különbség a Bundesliga és a Premier League között: A brémai stadion atmoszférája hihetetlen volt. Nagyon más, mint a Premier League. Egy bajnoki mérkőzés volt, de úgy éreztem, mintha egy Bajnokok Ligája-meccsen lennék. A magas tempó és a légkör volt az, ami igazán lenyűgözött. Azért ehhez még hozzá kell szoknom. A Bremen agresszív volt, elől védekezett. Sok kontratámadással operáltak. Nem sok Premier League-csapat van, amelynek ez a taktikája. Csodálatos, hogy hozzáadhattam ezt a tapasztalatot a rezumémhez.

A 100 milliós transzferdíjáról: Nagyon hálás vagyok a Bayernnek, hogy nem adták fel az értem folytatott harcot. Nagyon bíznak bennem. Nem szeretnék túl sokszor ezen a számon gondolkodni. Most már itt vagyok, a pályán, az öltözőben lehetek. Segíteni akarok, vezér szeretnék lenni, gólokat akarok szerezni. Az átigazolási összeg nem változtat a hozzáállásomon.

A Wembleyben játszott 2024-es BL-döntőről: Egy hatalmas álom valóra válása lenne, ha a hazámban tudnám játszani a finálét. Addig még van néhány hónap, de ezzel a csapattal sokáig juthatunk a Bajnokok Ligájában.



World Cup 2018: Photo re-emerges of Harry Kane meeting hero David Beckham

Az ikonikus kép.

A feleségével és David Beckhammel közös képéről: Egy igazán nagyszerű pillanat volt ez. Akkoriban David Beckham nyitott egy akadémiát, ahová meghívták az osztályunkat és közösen tudtunk edzeni vele. 11 éves voltam. A feleségemmel már 5 éves korunk óta ismerjük egymást. 18 évesen kezdtünk randizni.

A személyiségéről: Szerintem leér a lábam a földre. Sosem fogom elfelejteni, honnan jöttem. Emlékszem, hogy miként tekintettem fel olyan sztárokra, mint David Beckham. Akkor már 10 másodperc is a világot jelentette nekem ilyen focisták mellett. Most én szeretném megajándékozni a fiatalokat olyan pillanatokkal, amiket sosem felejtenek el.

Az újszülött gyermekéről: Úgy döntöttünk, hogy a szülés Londonban lesz. De Henry hamarosan átjön Németországba a három testvérével és édesanyjával együtt. Úgy fog felnőni, hogy német nyelvet fog beszélni. Még nálam is jobban fog neki menni.

A szurkolókról: Úgy érzem, itt elképesztően szoros a kapcsolat a drukkerek között – olyanok, mint egy nagy család. Először nem is nagyon hittem el, hogy a Säbener Straßén lévő edzőközpont túloldalán lakóépületek vannak. Ez nagyon egyedi dolog. A szurkolók igazán nagy részét képezik egy futballklubnak, hiszen jóban, rosszban velünk vannak. Az, hogy kapcsolatba kerülök velük egy autogram, egy fotó vagy egy rövid beszélgetés erejéig, nagyon fontos és számomra egyáltalán nem probléma.



Thomas Tuchel lauds the way Harry Kane's drive is already rubbing off onto Bayern Munich - Bavarian Football Works

Thomas Tuchelről: Egy párszor már találkoztunk a Premier League-ben. Amikor nyáron összefutottunk, azonnal éreztem azt az energiát, amit sugároz. Tele van ötletekkel és nagyszerű személyisége van. Fontos a vele közös kapcsolatom, ennek az alapját pedig már hamar lefektettük. Nagyon egyenesen mondja ki a gondolatait és elvárja, hogy te is ugyanezt tedd vele. Profi, ugyanakkor emberi is.

Arról, hogy az edző győzte-e meg: Thomas először szeretett volna megismerni, és elmondta, miért akar engem a Bayernnél látni. Azon a találkozón aztán nagyon részletesen kifejtette, hogy milyen poszton lát engem pontosan, és inkább egy hagyományos kilencesként szeretne játszatni, nem úgy, mint a Tottenhamnél. Ott gyakrabban mozogtam vissza a középpályára labdákért. Olyan szélsőkkel, mint Leroy Sané, Kingsley Coman vagy Serge Gnabry, a csapat hatékonyan és gyorsan tud támadni, ez pedig lehetőséget biztosít számomra, hogy a tizenhatoson belül helyezkedjek. Hozzá tudok majd szokni. Az angol válogatott és a Spurs játékstílusa is különbözött valamennyire, de az sem okozott problémát számomra.

Arról, hogy mi mással győzte meg a Bayern: Karl-Heinz Rummenigge elmagyarázta nekem, hogyan működik a klub és milyen fontosak számukra a szurkolók. Azt mondta, hogy nagyon családias a légkör a klubon belül: szinte mindenki ismer mindenkit. Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy mekkora itt a nyomás: minden évben elvárás az egynél több trófea megszerzése. Már az első meccs előtt éreztem ezt az extra győzni akarást. Ilyen itt a mentalitás: csak a győzelem elfogadható. Ez a hozzáállás engem is segíteni fog, hogy játékosként fejlődni tudjak.



Kane á skotskónum í fyrsta byrjunarliðsleiknum

Arról, hogy 9-es vagy 10-es játékos-e: Tudok játszani mindkettőt. Amikor Eriksen és Dele Alli tizesként játszottak mögöttem, én inkább egy klasszikus kilencesként funkcionáltam. Itt is ez a szerep vár majd rám Tuchel rendszerében. Ennek ellenére szeretem gólpasszokkal kiszolgálni a csapattársaimat, csakúgy, mint a Bremen elleni meccsen az első gólnál. Ha az ellenfél védői nagyon rámszállnak, akkor visszább tudok húzódni, hogy helyet adjak a támadó szélsőinknek.

A Bayern Münchenről: Mindig is követtem a Bayernt, a Bajnokok ligájában és a Bundesligában is figyeltem őket. Focistaként szeretem nézni a legjobb csapatok meccseit. Thomas Tuchellel is sokat beszéltem az átigazolásom előtt arról, hogy milyen rendszert szeretne alkalmazni, hogy kihozza a legtöbbet csapatból. Szeretném jobban megismerni a csapattársaim játékát is. Jelenleg minden napom az adaptálódással telik. Remélem, hogy a kapcsolat köztem és a csapat között egyre csak erősebb lesz a következő hónapokban.

Arról, hogy eddig még nem nyert trófeát: Ez volt a célunk a Spursnél minden évben, és többször is nagyon közel kerültünk hozzá. Sajnálatos, hogy egyszer sem sikerült megtenni az utolsó lépést. Most minden lehetséges fronton trófeákért szeretnék versenyezni. Remélem, már ebben a szezonban összejön az első.

Arról, hogy sokak szerint már „idős”: Tudom, hogy sokaknak már ott motoszkál a fejében a visszavonulás gondolata, miután egy játékos átlépte a harmincat. Ennek ellenére a célom az, hogy még 7-8 évig topszinten tudjak játszani. És az olyan játékosok, mint Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Karim Benzema vagy Lewandowski a példák arra, hogy ez lehetséges. A Bayernhez nem azért igazoltam, mert úgy éreztem, fogy az időm, hanem mert teljes mértékben meggyőzött a projekt, amit felvázoltak.



FC Bayern receives new company cars – Audi sells players' previous cars | Audi MediaCenter

A Németországba igazolásáról: Talán az én példám inspiráció lehet a fiatal angol játékosok számára, hogy megtegyék ezt a lépést. Emlékszem arra, amikor David Beckham a Unitedtől a Real Madridhoz igazolt. Úgy voltam vele, hogy „hű, ez egy nagyon izgalmas döntés!”. Talán ez is közrejátszott abban, hogy ki akartam magam próbálni egy új ligában, egy új környezetben. Egyelőre minden nagyszerűen alakul – a pályán és azon kívül is. Már alig várom, hogy a feleségem és a négy gyerekem is Münchenbe jöjjön és beköltözzünk az új házunkba. Ez a következő hat hétben meg is fog valósulni.

Thomas Müllerről: Ő egy nagyszerű fickó, aki már a kezdetektől segített beilleszkedni, egészen barátságosan fogadott. Nagyon régóta itt van és sok mindenkit látott már jönni és távozni. Játékosként a pályán nagyszerűen lát és gondolkozik. Az egész csapatot képes segíteni a tapasztalatával, illetve motiválásban is jeleskedik. Már alig várom, hogy még jobban megismerjem.

Gerd Müllerrről: Ő a valaha volt legjobb támadók egyike. Számos videót láttam róla YouTube-on és ismerem pár rekordját is. Ugyanakkor itt biztosan lehetőségem lesz majd többet is megtudni róla, hiszen egy igazi legenda ennél a csapatnál. Robert Lewandowskit szintén csodáltam fiatal koromban, hiszen nagyszerű utat tett meg és azóta hihetetlen rekordokat ért el. Szeretnék én is hasonló utat bejárni Münchenben, mint ők.

Forrás: Bayern & Germany

Kane: Nagyon hálás vagyok, hogy a Bayern nem adta fel a harcot értem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top