Adventi naptár

Adventi Naptár #11 – Wegmann ollózása a Nürnberg ellen



Idén decemberben minden este nyolckor nosztalgiázunk egy kicsit veletek és egészen szentestéig naponta visszaemlékszünk egy-egy ikonikus Bayern-gólra.

Láttatok már ollózós gólt? Nyílván, hiszen Lewa is szerzett nemrég egy igencsak szépet. Ugyanakkor a mai találatot nem biztos, hogy ismertétek. A Kobra becenévre hallgató Jürgen Wegmann szerezte 1988-ban, a Nürnberg ellen.

Wegmann visszavont csatárt játszott játékoskorában és karrierje nagy részét a Borussia Dortmund együttesében töltötte. 1987-es Bayernbe igazolása előtt és 1989-es távozása után is a sárga-feketéket szolgálta, de második BVB-s időszakában már nem volt annyira eredményes, mint az elsőben.

Egyik legjobb idénye a Bundesligában az 1988/89-es volt, amikor 12-szer talált be. A szezon téli részében hat egymást követő meccsen ötször talált be és ezek a találatok sokszor fontos pontot vagy pontokat értek csapatának, mely végül – 5 egységgel megelőzve a Kölnt – bajnok lett.

Jó formájának megkoronázása a Nürnberg elleni 1-0-ás győzelem volt, amelynek 35. percében szenzációs mozdulattal lőtt gólt a később világbajnokká váló Andreas Köpke kapujába. Annyira nem volt semmi ez a találat, hogy 1988-ban elnyerte a Év gólja-díjat is.

Adventi Naptár #11 – Wegmann ollózása a Nürnberg ellen
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top