Bundesliga

Bevettük a fővárost | Összefoglaló: Union Berlin 2-5 Bayern

A Bayern München egy szórakoztató és harcos iramú mérkőzésen győzte le 5-2-re a hazai pályán nagyon erősnek számító Union Berlin együttesét és továbbra is egy pontos előnnyel áll a Dortmund előtt a Bundesliga-tabella élén.

A mérkőzés előtt komoly feladatként állt a bajor alakulat tagjai előtt, hogy jó válaszreakciót adjanak a hétközi kupakiesés után. A kezdőben volt pár csere is a frissesség végett: bekerült Süle Upamecanó helyére, Coman Gnabry posztjára és újra kezdőként játszott Stanisic is, valamint az idei szezonban először kezdő Tolisso is.



Image

Lewa megint színre lépett – ötödik dupláját lőtte ebben az idényben.

A meccs részletezése

A mérkőzés pedig egy nagyon domináns Bayern-hengerléssel kezdődött. A rekordbajnok a 34. percben már három góllal vezetett. Két pontrúgás hozta az első két gólt: Lewandowski előbb egy kezezés miatt befújt tizenegyest értékesített, majd egy szabadrúgás-kombináció után bombázott az ellenfél kaupsának, Luthének a hálójába. Sané vágta be a harmadikat, ám a félidő végén szépített a Union egy szép találattal.

A szünet után viszont kiválóan játszott a Bayern és a teljes egészében gyors iramban folyó találkozót kézben tartotta. A 60. percben gyönyörű gólt szerzett Coman, majd a gyors hazai választ (Ryerson, 65. perc) egy 79. perces Thomas Müller-gól követte. A világbajnok klasszis jobbal tekert és ezzel beállította a végeredményt is.



Image

Kiváló volt a hangulat a bátor kiscsapat otthonában.

Kedden a Bayern a Benficát fogadva folytatja a Bl-szezont a negyedik csoportmérkőzéssel. Ezen az összecsapáson már az is eldőlhet, hogy továbbjut-e a Bayern a kieséses szakaszba. És ne felejtsük, az európai porondon még nem kapott gólt az együttes.

Videós összefoglaló

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top