Interjúk és nyilatkozatok

„A Bajnokok Ligája-győzelem elérhető ezzel a kerettel”



 Megrendendezésre került a Bayern idei szezonjának első sajtótájékoztatója, amelyen a klub elnöke mellett Rummenigge utódja, Oliver Kahn vett részt – a Bayernt működtető gazdasági társaság igazgatójaként.

Herbert Hainer:

💬 Céltudatosan választottuk ki Kahnt, mert megfelelt bizonyos kritériumoknak – olyan futballszakértőt akartunk, aki ismeri a Bayernt, de megvannak a kompetenciái ahhoz, hogy a gazdasági társaságot is vezesse. Tizennyolc hónapon át ismerkedett a részlegeinkkel, Rummenigge mellett sokat fejlődött. Meggyőződésem, hogy ő a megfelelő ember a Bayern jövőjéhez. Világos célok lobognak a szeme előtt. Kapusként történelmet írt, menedzserként is ezt fogja tenni.

💬 150 millió euró veszteségünk keletkezett az elmúlt másfél évben, de az ambícióink nem lettek kisebbek. Meg akarjuk nyerni a sorozatbeli 10. bajnoki címet is.

💬 Folyamatosságot akarunk az edzői poszton. Julian egyesít minden dolgot, amire a Bayernnek a jövőben szüksége van. Egyrészt a sikervágyat, másrészt a fiatal játékosok képzését, hogy learassuk a Campus gyümölcsét. Ez pénzügyi szempontból is egyre fontosabbá válik majd a jövőben.

💬 Szoros kapcsolatban állunk a törvényekkel és a hatóságokkal – abból indulunk ki, hogy a szezon elején ismét rajongók előtt játszhatunk. Az emberek egészsége mindig elsődleges, de a rajtra 1500-nál lényegesen többen jöhetnek majd be.

💬 A Bayernt mindig is kiemelte, hogy egyensúlyt talált a sportszakmai siker és a pénzügyi stabilitás között. Nemrég BL-győztesek lettünk és sorozatban kilencedszer nyertük meg a bajnokságot. Ezen az úton haladunk tovább. Természetesen vannak új kihívások, de álljuk ezeket.

💬 Számos olyan játékosunk van, akik a legjobb korban vannak, szinte mindannyian válogatott játékosok. A jelenlegi csapatunkban hihetetlen kvalitások vannak.



Oliver Kahn:

💬 Nagyon fontos tanulóidőszakot töltöttem el a Bayernnél – sok projektben vettem részt, fontos volt, hogy építsem a nemzetközi kapcsolatokat is. Ez a másfél év odáig vezetett, hogy nagyon jól érzem magam itt. Hoeness és Rummenigge a világ egyik legnagyobb klubját hozták létre, nagy kihívás előtt állok. Mindannyiunknak kötelessége, hogy a lehető legeredményesebbé tegyük a klubot és egyes területeken folyamatosan továbbfejlődjünk.

💬 Az a célunk, hogy a saját nevelésű játékosok és a nemzetközi topsztárok által világklasszis focit vonultassunk fel. Ezzel foglalkozunk éjjel-nappal. Nincs szebb annál, mint örömet okozni a rajongóknak. Olyan célt akarunk elérni, amit az európai topligákban még senki, a sorozatbeli 10. bajnoki címet. Nemzetközi porondon is elől akarunk állni, mindig meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját is. Azon kell gondolkoznunk, hogyan érjük el ezt a célt gazdasági szempontból. Nem lesz egyszerű történet, de meggyőződésünk, hogy jól vagyunk összeállítva és pozitívan tudjuk venni ezeket a kihívásokat.

💬 A Bayernnél gyorsan kell jönnie a sikereknek és biztosak vagyunk abban, hogy Julian Nagelsmann a megfelelő személy erre – ő egy fiatal, céltudatos edző. Képes fejlődésre bírni a játékosokat. Meggyőződésünk, hogy vele egy új éra kezdődik a Bayernnél.

💬 A válogatott játékosok megérdemelt pihenőre vonulnak, páran nagy csalódást éltek át. Viszont vérprofik, nem tart sokáig, amíg kezelni tudják ezt, hozzátartozik a munkájukhoz. A motivációjuk továbbra is nagyon magas lesz.

💬 Az elmúlt években láttuk, hogy pár játékos kifejlődött a Campusról – legutóbb Musiala, aki a felnőtt válogatottságot is elérte. Fontos tényező lesz számunkra, olyan játékosokat akarunk fejleszteni, akik segítenek nekünk. Akiket először talán kölcsönadunk, majd visszahozzuk őket.

💬 A Bajnokok Ligája-győzelem elérhető ezzel a kerettel. A Bayernnek alacsonyabb TV-s bevételekkel is sikerült győznie, ezt sikerkultúrával és győzniakarással kompenzáltuk. Ezt a versenymentalitást nem egyszerű másolni.

💬 Upamecanotól természetesen azt várjuk, hogy a Lipcsében mutatott teljesítményét nyújtsa. Figyeltük egy pár éven keresztük és biztosak vagyunk benne, hogy a párharcerősségével, a játékfelépítésével, a technikájával abszolút a segítségünkre válik. Nem igazolunk olyan játékost 40 millióért, akiben nem vagyunk száz százalékig meggyőződve.

💬 Leon Goretzkával és Kingsley Comannal is szerződéshosszabbítási tárgyalásokat folytatunk. A topjátékosok jó fizetést akarnak – ebben a tekintetben nem vagyunk naívak. Nagyon, nagyon jók a megbeszéléseink, nagyon optimista vagyok. A Bayern egy remek csomagot tud ajánlani. Egy korszakot képviselhetnek itt.

💬 Teljesen meg vagyunk győződve a keretünkről. Van pár visszatérő játékos, mint Zirkzee vagy Richards – gyakran tapasztaltam, hogy az ilyen visszatérők nem várt fejlődésen mennek keresztül. Azt várjuk Julian Nagelsmanntól, hogy az ilyen játékosokat egy új szintre emelje. A keretünk jelenleg nagyon jól összeállított.

💬 Beszéltem Nübellel, nem volt teljesen elégedett a szituációval. Olyan korban van, amelyben játszania kell. Olyan csapatnak volt értelme őt kölcsönadni, amelynél a Bajnokok Ligájában játszhat.

💬 A játékosokra bízzuk, hogy beoltatják-e magukat.



„A Bajnokok Ligája-győzelem elérhető ezzel a kerettel”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top