Interjúk és nyilatkozatok

Eberl: Hosszú távra tervezünk az új edzővelMax Eberl a Bild vasárnapi műsorában nyilatkozott a Bayern Münchent érintő legfontosabbakról.

Edzőkeresés, a Stuttgart elleni 3-1-es vereség, a Real Madrid elleni visszavágó és a játékoskeret felfrissítése – ez a három aktuális téma foglalkoztatja a Bayern drukkereit, illetve a sajtót. A klub márciusban érkezett sportigazgatója, Max Eberl mindegyik topikot érintette legutóbbi interjújában, amit a Bild készített vele.Eberl trifft Löw: Keine Kommunikation über Trainerposten | nw.de

Eberl Stuttgartban.

Az edzőkeresésről: Megértem a pletykázást, megértem a találgatásokat és megértem, hogy az egész ország kíváncsi az új edző kilétére, talán jobban is, mint a Bajnokok Ligája elődöntőjére, ahol két német csapat is szerepel. Sosem kommentáltam konkrét nevekkel kapcsolatos kérdéseket, mert tapasztalatból tudom, hogy az aláírásig sok minden történhet még. Ralf Rangnick visszautasított minket és ezt meg is indokolta. Meglepett  a döntése, de ilyen az élet. Ahogy már sokszor mondtam, ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik. A foci világa szélvészgyorsan halad és nem mindig jön össze az első megoldás. Ez teljesen normális. Vannak az edzők és vannak az ő döntéseik, amik másak lehetnek, mint amire számítunk. Nekünk pedig vannak ötleteink és folyamatosan beszélünk. A végén sikerrel fogunk járni.

Az új edzőkkel való tervezésről: Mondtam már, hogy egy olyan vezetőedzőt keresünk, akivel hosszútávra tudunk tervezni.

A Stuttgart elleni vereségről: Vége van, kikaptunk. A második félidő elején megszerezhettünk volna a vezetést. Minden meccsen a győzelem a célunk, de ez most nem sikerült. Ilyenkor mindig komoly vitatémát szolgáltatunk. Innentől kezdve viszont a Real Madridon és szerdán van a fókusz.Josip Stanišić, a beépített ügynök?

Joshua Kimmichről és a jövőjéről: Természetesen tárgyalunk a játékosokkal. A Bayern München egy nagy klub, a játékosok pedig az új edzőtől függetlenül is eldönthetik, hogy maradnak-e. Találni szeretnénk egy edzőt, beszélni vele a labdarúgókról és utána magukkal a srácokkal is diskurálunk majd. Az új edző nélkül is tudunk agyalni az átigazolási piacon. Nem csak a fenekünkön ülünk és várunk a vezetőedzőre.

Florian Wirtzről és a lehetséges szerződtetéséről: A Bayern München tavaly nyáron, Harry Kane leigazolásakor megmutatta, hogy igazi sztárokat is tud szerződtetni, nagy összegért. De nem minden évben. Amikor egy olyan kaliberű játékos, mint Florian Wirtz, Kane vagy mások elérhetőek a piacon, akkor át kell gondolni őket. Ugyanakkor simán lehetséges, hogy maga a játékos utasítja vissza az átigazolást.

Jonathan Tahról, mint lehetséges nyári erősítésről: Ez a válasz valószínűleg elég unalmas lesz, de nem mondhatok semmit. Vannak opcióink. Négy kiváló középső védőnk van és szerdán egy rendkívül fontos találkozónk lesz a Real Madrid ellen. Az új edzővel meg fogjuk találni azokat a játékosokat, akik remélhetőleg a mi mezünkben akarnak játszani.

Eberl: Hosszú távra tervezünk az új edzővel
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top