Bundesliga

Flick: Nianzou ott lesz a keretben / Nagyon elégedett vagyok Rocával



A Bayern mestere a Werder elleni mérkőzést megelőzően tartott sajtótájékoztatót.

A német játékosok állapotáról: Én is feltettem magamnak a kérdést, hogy mire számítsak a záróedzésen. De le voltak nyűgözve, ugyanis az első pillanattól kezdve ott volt a kvalitás és az intenzitás. Nem erre számíthattunk, ezért mindannyian el voltunk ragadtatva. Jó edzés volt és fel vagyunk készülve a Werder ellen.

A válogatott mérkőzésről: Láttam a meccset és csalódott voltam a játékstílus miatt. Egy ilyen fiaskó is előfordulhat a fociban. Le kell vonni a tanulságot, de ez nem az én feladatom. Én a jelenben élek, ezért nem gondolkodom más posztokon.

Nianzouról: Holnap ott lesz a keretben. Nagyon jól végzi a dolgát, tudatosan dolgozott. Jó úton halad, meglátjuk hogyan alakulnak az elkövetkezendő hetek.

A személyi helyzetről: A középpályán szűkös a helyzet – Kimmich és Tolisso kiesett, utóbbinak izomrproblémái vannak. Meglátjuk, hogy szerdára bevethető lesz-e. Van pár gondolatom, de semmit sem fogok elárulni.

Rocáról: Meglátjuk mi lesz holnap. Kihasználta ezt a két hetet és jól edzett, nagyon elégedett vagyok vele. Ma először edzett ismét a teljes csapat. Lewandowski és Alaba tegnap visszatértek és készen állnak – Roca egyértelműen kerettag lesz.

Kép

Kimmich helyettesítéséről: Ha Thomas Müller a csapatban van, akkor nem lesz probléma – de ott van például Neuer vagy Alaba is. Dortmundban is jók voltunk Kimmich nélkül. A csapat megmutatta, hogy milyen kvalitásokkal és mentalitással rendelkezik. Holnap is ezt várom.

A Bremenről: Alig van válogatott játékosuk, ezért két hetük volt felkészülni. Taktikailag jól képzettek és meg akarják nehezíteni a dolgunkat. A brémaiak összetettek és gyorsan kontráznak, ezt várjuk tőlük holnap is.

Moukokóról: Nagyszerű, hogy ilyen kvalitásai vannak, de ez a Dortmund dolga. Nagyon jó munkát végeznek az utánpótlásban.

Boatengről: Fontos, hogy jó kommunikációt folytassunk a játékosokkal és a klubbal. A többire nekem nincs befolyásom. Jerome tudja hogy fontos nekem. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott és másodoszorra nyerte meg a triplát. Ezért nem is érdemes sokat mondani a kvalitásairól.

Alabáról és Boatengről: Folyamatosan kapcsolatban állunk. Természetesen gondolunk a jövőre, de komoly program áll előttünk – ezért 100.000 százaléig számítok rájuk.

Müller és Boateng válogatottba való visszatéréséről: Mindenkinek világos a szitu. Jogi Löw és az edzői stáb meghozta a döntést és tiszteletben kell tartani ezt. Örülök, hogy a keretünk tagjai. Két minőségi játékosról van szó.

Flick: Nianzou ott lesz a keretben / Nagyon elégedett vagyok Rocával
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top