Interjúk és nyilatkozatok

Hainer: A Bayernnél lenni egy kiváltságos dolog / Ez egy éra kezdete lehetHerbert Hainer a Sport BILD magazin szerdai kiadásában adott interjújának főbb részleteit vettük szemügyre.

A triplázó estéről: Nagyon rövid volt. Mindannyian nagyon örültünk, a hotelben vártuk a csapatot, majd utána velük ünnepeltünk tovább. Nagyon érzelmes este volt.

Arról, hogy az első szezonjában triplázott: Vasárnap este épp erről viccelődtek (nevet), majd mondtam egy kollégámnak, hogy megpróbálok egymás után kétszer is triplázni. Megpróbáljuk!

„Nem lehet igaz, hogy a rajongóink nem lehetnek itt velünk!”

A BL-jelentőségéről a koronaidőszakban: Nagyon nagy kár, hogy a szurkolóink nem ünnepelhették a helyszínen a sikert. A Barca elleni 8-2 során is az volt az első gondolatom: Nem lehet igaz, hogy a rajongóink nem lehetnek itt velünk! – de együtt kell élnünk ezzel a helyzettel. Ha egy csapat sorozatban 11 győzelemmel lesz BL-győztes, akkor az természetesen megérdemelt.
Sanéval is verhetetlen lesz a csapat? Ezt azért így nem mondanám, mindenesetre megpróbálunk tovább erősödni, az embernek egy ilyen címhez szüksége van egy kis szerencsére is. De Hansi Flick remekül csinálta, egységgé formálta, motiválta, taktikailag tökéletesen felkészítette a csapatot. A nemzetközi sajtóvisszhang szerint is Európa legjobb csapata győzött, megérdemelten.

A keret remek korösszetétele aranykorszakot hozhat? Ez egy éra kezdete lehet. Az elmúlt években nagyon tudatosan fiatalítottuk a keretet, hogy a Robbéry időszak után sikerüljön elérnünk az áttörést. Fiatal, tehetséges, de rutinos játékosokkal teli csapatunk van. Hihetetlenül jó ez a mix.

Bayern Munich News and Commentary

„Nem látok senki olyat, aki kétessé tehetné Lewandowski év játékosa titulusát.”

Arról, hogy a FIFA ki akarja nevezni az év legjobbját: Feltételezem, hogy Robert Lewandowski lesz az. Kiemelkedő szezont játszott, mindent megnyert, futószalagon termelte a gólokat. Ő a világ legjobb csatára, a döntőben is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Nem látok senki olyat, aki kétessé tehetné Lewandowski év játékosa titulusát.

Fél-e attól, hogy Flick és a játékosok csábító ajánlatokat kapnak: Miért kellene bárkinek is távoznia ebből a csapatból? Természetesen kapni fogunk pár megkeresést, végülis remekül teljesítő világklasszis játékosaink vannak. Viszont Európa legjobb klubjánál, az aktuális BL-győztes, triplázó, gazdaságilag jól vezetett Bayernnél lenni egy kiváltságos dolog. Mindenki kétszer is átgondolja, hogy távozzon-e.

 

Hainer: A Bayernnél lenni egy kiváltságos dolog / Ez egy éra kezdete lehet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top