Egyéb

Ezért nem érvényesült Mehmet Scholl fia a Bayernnél



A Bayern legendás játékosának fiát nagy reménységként tartották számon 2013-ban, de végül tudott az apja árnyékából kilépni. A 23 éves Lucas Scholl most a Regionalliga sereghajtójánál, a VFB Garching együttesében szerepel.

A Guardiola irányítása alatt is edző, felkészülési meccseken pályára is lépő játékos a Sport Bildnek adott interjújában elmondta, hogy annak idején miért nem tudott áttörést elérni a bajoroknál.

„Pep Guardiola legszebb és legrosszabb mondata egy és ugyanaz volt. Azt mondta: „Lucas, a labdával mindent meg tudsz csinálni, de fejben változtatnod kell.” 17 éves voltam és egyáltalán nem értettem mit akar ezzel mondani.”

Scholl mára már belátta, hogy igaza volt a katalánnak. Őszintén beszélt az akkori önmagáról.

FC Bayern - Ex-Talent Lucas Scholl: „Habe nicht verstanden, was ...

„Akkor még csak egy gyerek voltam, egyszerűen túl éretlen. Reggel még anyámmal reggeliztem, kicsit később már Götzével, Lewandowskival és Guardiolával voltam a Bayern öltözőjében. Ez nekem túl gyors volt.”

Lucas máig is rendszeresen ül egy asztalhoz az édesanyjával, ugyanis ideiglenesen hazaköltözött – viszont reméli, hogy visszatérhet a profi színvonalba. Ha nem sikerül neki, akkor is a szakmán belül maradna.

„Biztos, hogy nem én vagyok a legkeresettebb játékos – talán jön egy ajánlatom külföldről. De biztos, hogy nem fogok öltönyben, egy irodában ülni. A B-tervemet is a futballal kapcsolatos. Ha az aktív karrieremből nem lesz semmi, mindenképp edzőként akarok tevékenykedni tovább.”

Ezért nem érvényesült Mehmet Scholl fia a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top