Bundesliga

Zirkzee ismét megmentette a bőrünket | Összefoglaló: Bayern 2-0 Wolfsburg



A 2019-es esztendő utolsó találkozóján a Wolfsburg csapata látogatott el az Allianzba. A Bayern München ismét a 18 éves Zirkzee győztes góljával nyerte meg a meccset, majd a ráadásban meg is duplázta az előnyét.

BAYERN 2:0 WOLFSBURG

⚽️ Zirkzee (86′), Gnabry (89′)

🔴 Bayern: Neuer – Davies, Alaba, Martinez (Boateng, 45+3′), Pavard – Kimmich – Perisic, Coutinho (Zirkzee, 83′), Müller, Gnabry (dajaku, 90+1′) – Lewandowski

🆚 Wolfsburg: Casteels – Roussillon, Brooks, Tisserand, Mbabu – Arnold, Guillavogui, Schlager (Gerhardt, 57′) – Steffen (Otávio, 67′), Klaus (Weghorst, 77′), Joao Victor

🔁 Padon végezték: Ulreich, Mai, Singh, Batista Meier

A sok hiányzó miatt nem a legerősebb tizenegy lépett a pályára a hazaiaknál. Hansi Flick az eltiltott Thiagót Müllerrel pótolta. A rossz formát mutató Boateng ismét kimaradt a startolók közül, mellette pedig öt fiatal, Mai, Singh, Dajaku, Batista Meier és a Freiburg ellen álomba illő győztes gólt szerző Zirkzee ült. Az előző mérkőzésen nem túl élesen játszó horvát Ivan Perisic pedig ezúttal is ott játszott a bal szélen, pótolva a jövőre már egészséges Kingsley Comant. David Alaba karrierje 250. Bundesliga találkozóját játszotta.

Kép

Első félidő:

Christian Dingert kezdő sípszója után kezdődött el a rangadó, amelynek első perceiben sok labdavesztéssel tarkított mezőnyjáték alakult ki. Egy ideig igazi ziccert nem is láthattak a nézők, a nyolcadik percben is csak azért volt hangzavar az arénában, mert az Augsburg-Lipcse találkozón vezetést szereztek a hazaiak (végül aztán fordítottak Gulácsi Péterék).

A 12. percben Müllertől kapott egy nagyszerű beadást Perisic, azonban Koen Casteels kiválóan tolta ki az érkező fejest, így megmentette csapatát attól, hogy a mérkőzés első lövéséből Bayern-gól legyen. Négy perccel később óriási nyomás alá helyezte a Wolfsburg a rekordbajnokot. Akciójuk végén a csatár posztra beugró Felix Klaus kapott egy szép indítást, azonban Neuer ellentmondást nem tűrően mozdult ki kapujából és védte ki a német lövését.

A 23. minutumban Alaba csavarta rá a Wolfsburg kapujára a labdát egy szabadrúgásból, viszont a vendégek belga hálóőre ismét szépen védett. Nem sokkal később Müller és Gnabry is próbálkozott akcióból.

Kép

A széleken nem igazán működött a játék, Perisic különösen rosszul játszott. A félidő vége felé Arnold próbált háromszor is távolról tüzelni Neuer kapujára, de egyszer sem okozott nagyobb veszélyt. A másik oldalon is akadtak helyzetek: Kimmich gyenge lövése után Coutinho szúrt el egy tizenhatoson belüli ziccert, majd Lewandowski fejelt pont a kapu közepébe.

Mivel egyik oldal sem talált be az első negyvenöt percben, 0-0-ás állással mehettek az öltözőbe a futballisták. A levonulást azonban komorította, hogy Martinez egy ártatlan helyzetben sérülést szenvedett. A baszk helyére Boateng állt be.

Második játékrész:

A szünetben nem cserélt egyik gárda sem (Boateng még a hosszabbításban állt be), így a kezdő vendégcsapat hajtott át a Bayern Münchenen egészen addig, hogy majdnem gólt is szereztek, azonban Joao Victor lemaradt a középre passzolt labdáról.

Kép

Az 53. percben Philippe Coutinho tüzelt jobbal a tizenhatoson kívülről, ám a jobb felsőbe tartó löketét a nagyszerűen játszó Casteels kivédte. Hét perc múlva Davies tálalt a látszólag üresen bemozgó Müller elé (aki egyébként nagyon jól focizott), azonban az utolsó pillanatban odaért a vendégek francia balhátvédje, Roussillion és kifejelte a játékszert.

Az utolsó fél órára már csak a kontrákra rendezkedett be a Wolfsburg. Kemény védelmüket nagyon nehezen tudta feltörni a Bayern. A zöldek első helyzete is egy ellentámadásból alakult ki a második félidőben: Gerhardt kapott egy ívelt labdát, jó irányba tartó lövése pedig egy blokk után a kapu mellé vágódott. A 81. percben Arnold tüzelt nagy erővel Neuer kapuja felé és ha nincs az újabb blokk, könnyen vezetést szerezhetett volna a vendég gárda.

Az utolsó tíz percre jött az álomdebütáns Zirkzee váltva Coutinhót. A holland szenzációs beugrónak bizonyult, miután Müller legurítása megtalálta őt és második gólját rúgva a szezonban megnyerte a meccset a Bayernnek. Két perccel később pedig Gnabry tette fel az i-re a pontot.

Zirkzee (1-0)
Gnabry (2-0)

Ez volt a végszó, a 18 esztendős labdarúgó csodaszereplésével tartja négypontos lemaradását a Bayern. A bayernszektor.hu kedves olvasóinak pedig kellemes téli szünetet és áldott ünnepeket kívánunk!

A meccs embere:

A Bayern Münchenből Coutinho, Müller és Davies igyekezett a legjobban. Hármójuknak összesen hét fontos passza volt. Természetesen győztes gólt szerző Zirkzee és a másik góllövő Gnabry is méltóan viselheti a Meccs Embere címet.

Következő mérkőzés:

Már jövőre lesz, 2020. január 19-én, a téli szünet után. Az a Hertha lesz az ellenfél, amely a nyitófordulóban egy döntetlent harcolt ki az Allianz Arenában.

Zirkzee ismét megmentette a bőrünket | Összefoglaló: Bayern 2-0 Wolfsburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top