Bajnokok Ligája

„Aki látta a meccset, az látta, hogy odatettük magunkat” | Reakciók: Bayern 2-0 Olympiakos



Hansi Flick irányításával a Bayern 90 percen keresztül hatástalanította az Olympiakost.



🔴 Hansi Flick: Élveztem, mert a csapat megmutatta a kvalitását. Nagyon elégedett vagyok. Nagyon magasan védekeztünk és mindig nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Remekül védekeztek a görögök, de dominánsak voltunk és megpróbáltuk mindig kijátszani a lehetőségeinket. Az első félidőben gyakran hoztunk téves döntéseket, de a másodikban végül kifizetődött a játékunk és ezért elégedett is vagyok. Ha az ellenfél 8-10 emberrel áll a tizenhatosnál, az úgy elég szoros… Az automatizmusokat gyakorolnunk kell, még jobbnak kell lennünk. Két napunk van, hogy szombaton képesek legyünk mindent beleadni.

▪ A jövőbéli tervekről: Egyáltalán nem érdekel mi lesz a szombati meccs után. Mindig is vallottam, hogy én egy olyan ember vagyok, aki nem a múltban vagy a jövőben, hanem a jelenben él. Jelenleg élvezem, mert a csapat tényleg remekül dolgozott, és ma egy intenzív mérkőzést játszottunk. Ezért is fogunk most jól felkészülni a Dortmund elleni mérkőzésre.

🔴 Manuel Neuer: Jó teljesítményt nyújtottunk, 90 percen keresztül érvényesítettük a játékunkat és megérdemelten győztünk. A győzelem a legfontosabb, de az önbizalmunknak is nagyon fontos, hogy nem kaptunk ma gólt. Nagyon magasan és jól védekeztünk. Azonnal nyomás alá helyeztük az ellenfelet és sok labdaszerzésünk is volt. Nagyon sok szögletet is rúgtunk, még ha nem is lőttük be őket. Megérdemeltem győztünk és itt tartottuk a három pontot.

🔴 Thomas Müller: Megcsináltuk, amit terveztünk és nem hagytuk levegőhöz jutni az Olympiakost. Elől túl sokszor voltunk túlságosan  is fejetlenek, néha rossz döntéseket hoztunk. Sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, de túl keveset hoztunk ki belőlük és ez egy kissé bosszantó. Olyan dominánsan győztünk ma itthon, ahogy az a Bayernhez illik. Minden meccsen két gólt kaptunk, most 2-0-ra győztünk. Nem engedtünk semmit hátul és megérdemelten győztünk. Nem ez volt a legfelemelőbb érzés, de azt hiszem, hogy aki látta a meccset az látta azt is, hogy odatettük magunkat. A jelenlegi helyzetünkben fontos volt, hogy dominánsan lépjünk pályára.

▪ A Dortmund elleni meccsről: A jelenlegi fázisunkban könnyebbnek tűnik koncentrálni a szombatra – még ha ez meglepőnek is tűnik. Sok alvás és jöhet is a szombat.

▪ Flick, mint hosszútávú megoldás?: Gondoltam, hogy szóba kerül. A válogatott szünet előtt lesz a szezon legfontosabb mérkőzése, a Dortmund elleni hazai mérkőzés. Ezeket a témákat hanyagolhatjuk.

🆚 Pedro Martins: A Bayernnek sikerült elérnie azt, hogy ne tudjuk játszani a játékunkat. Ez természetesen az ellenfél klasszisa miatt van így. De tudunk a mainál jobban is játszani. A Bayern kikényszerítette a hibáinkat. Új edzőjük van és ma nagyon koncentráltan láttak munkához. Az ellenfél kvalitása óriási, alig engedtek minket a labdához. Megpróbáltuk, és bár kikaptunk, a teljesítményünk rendben volt.



„Aki látta a meccset, az látta, hogy odatettük magunkat” | Reakciók: Bayern 2-0 Olympiakos
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top