Reakciók

„Nem szabad túlértékelni a győzelmet, de …” – Reakciók: FCB 3-1 RMA



Felkészülésének második tesztmeccsén a Bayern simán, 3-1-re legyőzte a jó nevekből összeállított Real Madridot. Kovac csapata néhol látványosan presszingelve és gyorspasszos, egyérintős játékot bemutatva szerzett örömet rajongóinak. 

🔴 Niko Kovac: Mindkét csapatnak szeretnék gratulálni ehhez az igazán nagyszerű mérkőzéshez. Az első félidőben a Real és mi is nagyon jók voltunk. Voltak helyzetek itt is, ott is. Bátran mentünk előre, magasan támadtuk le az ellenfelet. Támadólag egész jók voltunk, de defenzív szempontból van még hova fejlődnünk. De most elégedett vagyok, még ha edzőként nem is szeretné az ember, ha ennyi lehetőséget dolgoznának ki ellenünk.

▪ Boatengről: Jerome privát okok miatt hazautazik. Szakmailag nézve nagyon elégedett vagyok vele. Nem csak a meccs miatt, amelyet ma abszolvált, ugyanis olyan volt, ahogyan mindannyian ismerjük. Nagy gratuláció neki. Ezt a teljesítményt már az edzésen is beharangozta.

Egy ékes példája az agresszív letámadásnak:

🔴 Rummenigge: Jó meccs volt, a csapatok nagyszerűen csinálták. Elégedettek lehetünk, hogy ismét legyőztük őket, rég volt már rá példa. Zidane csapata az első félidőben teljes erőbedobással lépett pályára, akkor elég kemény meccs volt számunkra. Kicsit szerencsésen szereztük meg a vezetést, de a második félidő sima ügy volt. (…) A felkészülési időszakban vagyunk, nem szabad túlértékelni a győzelmet – de ettől függetlenül ki kell mondanom, hogy a csapat nagyszerűen csinálta.




Egyérintős foci Kovac módra:

🔴 Ulreich a kiállításáról: Egyáltalán nem értem hozzá. Ezt elmondtam Rodrygonak is és azt mondta: „Igen, ez igaz.” Mondtam neki, hogy ezt a játékvezetőnek is el kellene mondania, de a csapattársai rábeszélték és nem tette meg. Kár, hogy egy barátságos meccsnél és egy 3-0-ás állásnál piros lapot kell adni. Túlzás, de a játékvezető inkább a Real Madrid pártján állt.

🔴 Kimmich a kapott gólról: Ez az én hibám volt és elnézést kértem Ullénél is miatta.

🔴 Sanches: Jó meccs volt. Győztünk és ez a legfontosabb.

🆚 Kroos: Igazán nagy tisztelet a Bayern előtt. Mint mindig, most is konkurenciát jelenthetnek a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt években is azok voltak, amikor játszottunk ellenük. Három éve a negyeddöntőben úgy hiszem megérdemelten mentünk tovább. De a hosszabbítás nagyon szoros volt. Két éve az elődöntőben tulajdonképpen a Bayern volt a jobb csapat, közel járt a döntőbe kerüléshez.  (…) Azt hiszem, hogy a Bayernnek már most topkezdője, 12-14 topjátékosa van. De természetesen előfordulhat, hogy a szezon során három-négy játékos kiesik. Akkor pedig jön a kérdés, milyen jók lesznek ezután? A Bayernt mindig nagyon elől látom, ha a saját szintükön játszanak. De az embernek mély keretre van szüksége. Vagy pedig egyáltalán nem sérülhet meg senki. De ez ritka eset. Az elmúlt 2-3 évben, amikor játszottunk ellenük, emlékszem: mindig volt 1-2-3 sérültjük.

„Nem szabad túlértékelni a győzelmet, de …” – Reakciók: FCB 3-1 RMA
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top