Bundesliga

Niko: Megcsináltuk a házit / Robben: Hálás vagyok | Reakciók: FCB 3-1 H96



A sereghajtó Hannover elleni 3-1-es győzelem visszhangjai. Győzelmével a Bayern 4 pontra megugrott a Werderben csak ikszelő Dortmund előtt a tabellán.

🔴 Niko Kovac: Az első 20 percben a Hannover nagyon jól védekezett. Sokat birtokoltuk a labdát, de alig tudtunk jó gólhelyzetet kialakítani, az 1-0 után viszont nagyon jó lehetőségeket dolgoztunk ki – a szünetben nem csak 2-0-ra, akár 4-0-ra is vezethettünk volna. Nyugodtabbak lehettünk volna, de bekaptuk a 2-1-et jelentő találatot. Ezután kétségtelenül nálunk volt a labda, de a Hannover nagyon jól védekezett. Mindent egybevetve megérdemelt győzelmet arattunk. Elvégeztük a házifeladatunkat.

▪ A kezezést követő büntetőről: Ez már érthetetlen számomra, de védelembe kell venni a játékvezetőt. Érvényesítenie kell azokat a szabályokat, amelyeket adnak nekik. De vannak különböző szituációk. Még gyakorolnunk kell, hogy a tizenhatoshoz érve kézen rúgjunk valakit. Egyáltalán nem adunk be többet, egyáltalán nem kell már figyelnünk arra, hol állnak a játékosaink. Ezután pedig a büntetőket fogjuk gyakorolni. Vissza kell nézni mi történt. Szándékos volt-e vagy sem, majd mehet tovább a játék.

🔴 Arjen Robben, a visszatérésről: Nagyon hálás vagyok. Ez az egyetlen szó, amely eszembe jut. A hála. Mindent megtettem, hogy itt legyek – edzettem és küzdöttem, hogy ismét visszatérjek a gyepre. A 2-0 után arra gondoltam, hogy szép délutánunk lesz és kapok egy kis játékidőt. Sajnos csak öt perc lett belőle. Ettől függetlenül hálát érzek. (…) Nem ez volt karrierem legszebb időszaka. De megpróbálok mindig pozitív maradni és úgy is hozzáállni, hogy a stadionban lévő több mint 70.000 szurkolónak is megvannak a maga problémái. Vannak rosszabb dolgok az életben, de ha nem azt csinálhatod, amit a legszívesebben teszel, akkor nagyon nagyon nehéz kitartani, az embernek küzdenie és remélnie kell, hogy minden jóra fordul.

Robben pályafutása 700. tétmeccsén lépett pályára.



▪ A meccs végi szabadrúgásáról: Mindenki azt mondta, hogy nekem kell lőnöm. Ez egy ajándék volt a csapat részéről, szuper, hogy így gondolták.

▪ A személyes céljáról: Még sokminden áll a csapat előtt, nekem is vannak terveim. Mindig is mondtam, hogy azért térek vissza, hogy ott álljak a pályán, nem csak azért, hogy integessek a szurkolóknak. Jól érzem magam, ezt be is kell bizonyítanom. Még nincs vége.

▪  A jövőjéről: Még nem hoztam meg a döntést. Nagyon hálás vagyok, hogy sok csapat érdeklődik és jelentkezett nálam. Először viszont arra kell koncentrálnom, hogy fitt legyek és az is maradjak. Úgy sokkal jobb döntést tud hozni az ember. Szeretem a focit és szívesen folytatnám. De nem akarok újabb öt ilyen hónapot átélni. A Bayernnél viszont csak három meccsen van hátra.

🔴  Joshua Kimmich, Robben becseréléséről: Nagyon libabőrös lettem a cserénél. Amikor az ember látja a Mr. Wembley plakátot és azt, ahogyan ünneplik őt a szurkolók, az egyszerűen nagyon megérdemelt. Rengeteget tett a klubért és sok fontos, döntő gólt szerzett. Csak össze kell hasonlítani, hol állt sportszakmailag a csapat előtte és hol áll most.

🔴 Thomas Müller: Nem csak a duplát akarjuk elhódítan, meg akarjuk nyerni a hátralévő három meccsünket, meggyőzően akarunk játszani és egyszerűen nagyon pozitívan befejezni az idei szezont. Kimásztunk az őszi szakadékból, ezért most meg akarjuk jutalmazni magunkat.

🆚 Thomas Doll, a Hannover mestere: Számítottunk rá, hogy nehéz meccs lesz. Az első 25 percben jól helyt álltunk, majd fokozatosan kerekedtek fölénk. A Bayern jó pozíciós játékot játszott, Lewandowski góljánál nem védekeztünk annyira jól, világossá tették, hogy nem fogjuk lefocizni a Bayernt. Szerencsénk volt, hogy csak két góllal vezettek a félidőben, Esser őrületes teljesítményt nyújtott. Münchenben nem szégyen kikapni.

🆚 Linton Maina, a Hannover játékosa: Nem igazán jöttünk lendületbe. A Bayern erős volt Kimmichhel és Gnabryval az én oldalamon. A második félidőt jól kezdtük, de a kiállítással még nehezebb dolgunk akadt. Már tizenegy játékossal is nehéz a Bayern ellen.

Niko: Megcsináltuk a házit / Robben: Hálás vagyok | Reakciók: FCB 3-1 H96
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top