Átigazolási hírek

Lucas: Az Atletico tiszteletben tartja a jövendőbeli döntésemet



A Marca tavaly évvégi jelentése szerint a Bayern München le akarta igazolni Lucas Hernandezt az Atleticotól – ezt később Hasan Salihamidzic és az ügy többi résztvevője is elismerte. A játékos most az AS-nek adott interjújában nyilatkozott arról, miért nem jött létre az azonnali átigazolás.

„Hogy őszinte legyek, a személyes körülményeim megváltoztak és a döntéshozás során nem tudtam csak magamra gondolni. Igaz, hogy télen jelentős ajánlatot kaptam egy másik klubtól – az első dolgom az volt, hogy ezt jeleztem a klubomnak, de az Atletico az első pillanattól fogva azt mondta, ez nem olyan lehetőség, amelyet fontolóra tudnak venni. Az igazság az, hogy nagyon megértőek voltak és megígérték, hogy szezon vége előtt átbeszélünk minden lehetőséget.”




A 22 éves francia világbajnoknak a 2024-ig szóló szerződésében 80 millió eurós kivásárlási záradék van lefixálva, amelyet a Bayern ki is fizetett volna az Atleticonak – de a németek tiszteletben tartották, hogy a matracosok nem akarnak szezon közben megválni a játékostól.

Januárban a madridiak vezetője, Gil Marin elmondta: „Jó kapcsolatban állunk az FC Bayernnel. Ha a játékos váltani szeretne, beszélni fogunk róla – de maximum csak egy júlisban esedékes átigazolásról.”

Ez persze nem jelenti azt, hogy az Atletico máris lemondott Lucasról, megpróbálják rábeszélni őt a szerződéshosszabbításra: „Tudom, hogy a vezetőség szándéka, hogy döntés szülessen a szerződésem meghosszabbításáról. De kikötötték, hogy tiszteletben tartják a jövendőbeli döntésemet.” – nyilatkozta még a védelem közepén és balszélén is bevethető fürge, agresszív spíler.

Jelenleg a Bayern München tűnik a legfőbb esélyesnek, Pavard és Tolisso személyében nyártól legalább két, világbajnok csapatársa lehetne Lucasnak. Ehhez viszont Uliéknak klub és Bundesliga rekordot jelentő összeget kell fizetnie az Atleticonak.

Lucas: Az Atletico tiszteletben tartja a jövendőbeli döntésemet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top