Bajnokok Ligája

Rummenigge: Ez a mérkőzés volt a labdarúgás legjobb reklámja

Karl-Heinz Rummenigge bankettbeszédének kivonata.


Az elmúlt öt év legjobb mérkőzését nyújtottuk a Bajnokok Ligájában, amit megéltem a Bayern Münchennel. Mindannyian egyetértünk abban, hogy messze a miénk volt a jobbik csapat – a Real Madrid jelenleg az UEFA-rangsor első helyezettje. A munka ünnepén nagy harccal, küzdelemmel, hihetetlen szenvedéllyel és bátorsággal játszottunk.

Az egyetlen szomorú dolog az, hogy nem sikerült a továbbjutás, szakadékba juttattak bennünket. 2-2-t játszottunk, nagyszerűek voltatok. Ez volt a labdarúgás legjobb reklámja. Azt hiszem nem csak a Bayern, hanem egész Németország, az egész focivilág hatalmas tisztelettel és dícsérettel övezi a csapat, az edzőnk Jupp Heynckes és az egész edzői stáb munkáját.

Szeretnék szívélyes köszönetet mondani! Jupp az öltözőben köszönetet mondott a srácoknak, nagyon érzelmes volt. Ezután mondott egy fontos dolgot is: Sajnos kétségtelenül nem sikerült elérnünk a Bajnokok Ligája döntőjét, de szűk két és fél héten belül lesz még egy DFB-kupa döntőnk is Berlinben.

Jelenlegi felelősségünk és célunk, hogy legalább duplázzunk. Emlékszem, amikor októberben öt pont hátrányban voltunk a Borussia Dortmunddal szemben. Most bőven 20 pont előnyünk van a Bundesligában, a nyolcaddöntő óta mi voltunk a Bajnokok Ligája egyetlen német képviselői. Sajnos nincs kalapom, de szívesen megemelném a csapat előtt.

Szeretnélek óriási dícsérettel illetni titeket, amit este nyújtottatok az hatalmas tiszteletet érdemel. Mindannyian szomorúak vagyunk, mert lehetséges lett volna, hogy mi lökjük szakadékba a nagy Realt. Mindezzel viszont semmire nem megyünk –  a foci olyan mint az élet: „Mi lett volna ha” – ez nem igazán számít. Ettől függetlenül szeretnék mindenkinek nagy köszönetet mondani.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top