Bundesliga

Heynckes: Az első félidőben veszítettük el a meccset; egyezségem van Ulival

A Mönchengladbach-tól elszenvedett 2-1-es vereség után értékelt a két fél szakvezetője és a pályán harcoló ellenfelek.

A Mönchengladbach-tól elszenvedett 2-1-es vereség után értékelt a két fél szakvezetője és a pályán harcoló ellenfelek.


A kilenc meccses győzelmi széria mellett a harminc meccse tartó veretlenségi sorozata is megszakadt Juppnak.


Jupp Heynckes: Az első félidőben veszítettük el a mérkőzést, túl keveset adtunk bele. Nagyon lassúak voltunk, nem pörögtünk és nem igazán találtuk a játékunk ritmusát sem. A Mönchengladbachnak csak egy kontralehetősége volt a hosszabbításban, semmi más. De okosan védekeztek. A csapatom ekkor már beleadott szinte mindent, volt pár gólhelyzetünk is.

Arról, hogy Hoeness nem zárta ki a maradását: Nem tudom mi indíttatta Ulit arra, hogy ilyesmit mondjon. Világos megállapodásunk van 2018. június 30.-áig. Ez egy nagyon világos egyezség és nem szeretnék minden héten előállni vele. Most vagyok itt hét-nyolc hete, a munka az első. De a megállapodás egyértelmű és ez semmit nem is fog változni. Közgyűlés után volt, az ember ilyenkor érzelmes, biztosan csak ennyiről van szó.

A kényszerűségből lecserélt játékosokról: James Rodriguez nagy valószínűség szerint enyhe agyrázkódást szevedett. Félidőben az állást sem tudta. Bernatnak húzódása van, nem izomsérülése, de először várjuk meg az orvosok diagnózisát.


Hasan Salihamidzic: Az első félidőben természetesen nem a legjobb meccsünket játszottuk, abban a fázisban, amelyikben a gólokat kaptuk, egyáltalán nem voltunk jók, nem tudtunk az ellenfél kapuja elé férkőzni. A második félidőben tisztán mi voltunk a jobb csapat, lőhettünk volna 1-2 góllal többet is. Nem szabad elfeledni, hogy hét sérültünk maradt otthon és ehhez ma James és Bernat személyében még kettő társult. Mindezek ellenére előre kell tekintenünk és reménykednünk kell benne, hogy pár sérültünk újra visszatérhet.


Niklas Süle: A tizenegyesen kívül a Gladbach-nak csak egy helyzete volt az első félidőben. Öt perc alatt kettő gólt kaptunk, előbb egy büntetőből, aztán pedig a másodikat, amikor nem figyeltünk hátul arra a kevéske helyre. Ettől eltekintve élveztük a játékot, de sajnálatos módon kikaptunk. Mindent megtettünk, de nem volt elég.

A tizenegyesről: Ez egy ujj, egy ujj amivel hozzáértem a labdához. Szomorú, hogy egy ilyen dönti el a mérkőzést. Nem mozogtam a labda felé. Egy ember vagyok, forgolódnom kell magam körül.  Egy érintkezést a kisujjammal nem lehet kéznek ítélni. Ez körülbelül 20 százalékos büntető volt.





Sebastian Rudy: Nem játszottunk jó meccset. Jövő héten jól  ki akarjuk pihenni magunkat és jól fel akarunk készülni a következő mérkőzésre. Kissé pechesek vagyunk a sérülésekben, ma James kapott agyrázkódást. Remélem, hogy a Hannover ellen pár játékosunk visszatérhet, lehetőleg a leggyorsabban. De egyébként van még pár tartalékunk.


Dieter Hecking (a Borussia Mönchengladbach vezetőedzője): Ez a győzelem most egy igazi erősítés volt számunkra. A tervünk az volt, hogy érzéssel focizzunk. Lezártuk a helyeket, ahol a Bayern mozoghatott, és szerencsénk is volt, ráadásul jó időben. A második negyvenöt percben a Bayern nagyon beállt a tizenhatosunk elé.


Yann Sommer (az ellenfél kapusa): Kemény munka volt egy nagyon-nagyon jó csapat ellen. Tudtuk előre is, hogy nem lesz túl sok lehetőségünk, Raffael korai lövése is ezen kevesek közé tartozott. Hatékonyak voltunk, ugyanakkor hátul erősen védekeztünk. Nehezen értük el ezt a győzelmet, de így a nap végére úgy gondolom, hogy ez sokkal inkább megérdemelt győzelem volt. Néhány helyzetben szerencsénk volt, de ezek olyan ziccerek, amikor ott is kell lennie a szerencsének.

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top