Interjúk és nyilatkozatok

Uli: A Bayern csodálatos állapotban van; lehetségesnek tartom Jupp maradását

Uli Hoenesst egy éve választották meg újra a Bayern München elnökének. Az idei közgyűlésen bölcs szavakat intézett a jelenlévők felé, ezt követően viszont Jupp és Wagner ügyében is nyilatkozott.Köszönetet szeretnék mondani Önöknek azért, hogy ma itt állhatok. Örülök, hogy Manuel Neuer és Franck Ribéry is itt van, ez is mutatja, hogy mennyire bensőségessé tették a Mia San Mia érzést.


2020-ban vagy 2021-ben egy új, 10-11 ezer fő befogására alkalmas kosár és jéghokicsarnokot építünk, amely nem fogja a Red Bull Arena nevet viselni (Red Bull München a helyi hokicsapat neve – a szerk).


Hat héttel ezelőtt nem beszéltünk volna ilyen jókedélyűen. A párizsi éjszaka volt az, amely felélesztette a csapatot. Szerencse, hogy visszahoztuk Jupp Heynckest. Ha valaki látja, mit idézett elő Heynckes visszatérése… bizonyította, hogy mit lehet elérni a példaszerű és fegyelmezett viselkedéssel. Teljesen más szellemiség uralkodik a csapatnál. Erre mindannyian büszkék lehetünk. A Bayern csodálatos állapotban van, újra minden szép.


Szeretném hangsúlyozni, hogy Hasan Salihamidzic egy fontos szerepet játszott. Mindig jó kedve van és hozzájárult ahhoz, hogy ez a hangulatváltozás létrejöhetett. Amit sikerült még a párizsi éjszakán elérni: Karl-Heinz és én újra rátaláltunk egymásra. Örömet okoz az újbóli közös munka vele. Nem volt egyszerű beilleszkedni a börtönben eltöltött időszakom után.Hoeness 65, Rummenigge 62, Müller-Wohlfahrt 76, Heynckes 72 éves, ez már egy igazi nyugdíjas klub. Talán nem tudunk már gyorsan futni, de az agyunk 100 százalékosan működik.


Manapság nem klubok, hanem államok ellen játszol. Már nem Manchester Unitednek, Paris Saint-Germainnak vagy Manchester Citynek hívják őket, hanem Katarnak, Abi Dhabinak vagy orosz oligarchának. Ha egy kicsit megnyitják az olajcsapot, akkor 100 millió dollár folyik ki belőle. Ezzel nem tudunk lépést tartani. Családiasak akarunk maradni.


Meg akarjuk látni, mi történik 2-3 éven belül az utánpótlásközpontunkban. Akkor látnunk kell, hogy szükség van-e százmilliók kiadására.


Mi történt volna ma, ha nem lennénk listavezetők? Teljesen elégedett emberként állok itt. El kell mondanom Önöknek, néha arra gondolok, egy kicsivel kevesebb sportszakmai siker, de nagyobb béke Szíriában, nem lenne rossz.

A közgyűlés utáni nyilatkozatai:


Addig akarok elnök maradni, amíg a tagok megválasztanak.


Lehetségesnek tartom, hogy Jupp Heynckes maradjon. Jupp Heynckes az edzőnk, és hogy hogyan tovább, azt majd meglátjuk. Semmit nem szeretnék totálisan kizárni.


Azt hiszem, hogy Wagner ügyében csak az átigazolási díj a kérdés, és ahogy hallom jelenleg mérföldekre vagyunk egymástól. Inkább tűnik szertefoszlottnak az ügy.


Újabb pénzügyi rekordok a Bayernnél

Rummenigge: Hasan a teljes bizalmunkat élvezi; gyorsabbnak kell lennünk a piacon

Jönnek a piros-fehér székek az Arénába!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top