Bajnokok Ligája

Hajszálon múlt a három pontunk Brüsszelben

Az első félidő gól nélküli döntetlent eredményezett, a második játékrészben azonban megizzadt a bajor gárda, de végül begyűjtötte a három pontot.

Az FC Bayern München csapata a hétvégi, Augsburg ellen 3-0-ra megnyert Bundesliga-mérkőzés után immár újra a legrangosabb európai kupaporondon bizonyított. A B-csoport ötödik fordulójában az Anderlecht otthonába látogatott el klubunk, ahol egygólos győzelmet ért el.



| A mérkőzésről:

A kezdőben változás bőven akadt. A kapus személye a szokásos maradt, Sven Ulreich kezdett, a német kapus előtti négyes pedig a következőképpen állt fel: jobbról balra Kimmich, Boateng, Süle és Friedl alkotta a védelmet, utóbbi debütált a Bayern Münchenben, ezzel pedig a Bajnokok Ligájában is. Rudy, Tolisso és a legutóbbi meccsen gólt és gólpasszt jegyző Arturo Vidal helyezkedett a középpályán, a támadásokért pedig a Thiago-Lewandowski-Robben hármas felelt, a csapatkapitányi  feladatokat pedig a holland szélső látta el.

Az első játékrész a sok másik napi meccshez hasonlóan nem hozott gólt. A legnagyobb helyzetekbe viszont a belgák kerültek, később pedig Thiagót kellett lecserélni sérülés miatt. Őt James Rodriguez váltotta.

A Constant Vanden Stock Stadion gyepén a második félidőben már több említésre méltó esemény történt. Rögtön a félidő elején egy buktatás után Arjen Robben is a földre került, azonnali felpattanása után azonban már cserét jelzett, amelyet Jupp Heynckes végre is hajtott. Javi Martínez érkezett a szélső helyére. A negatív hírek után már a mi javunkra is alakult pár dolog. Az Anderlecht szellős védekezését párszor megbontottuk támadásokkal a félidő első öt percében, az 51. minutumban azonban már gólt is szereztünk Robert Lewandowski révén. 0-1!



Az öröm nem sokáig tartott. Az első negyvenöt percben helyzeteket rontó Teodorczyk passzolt Hanninak, aki kíméletlenül vágta be Ulreich kapujába a helyzetet. 1-1!



Körülbelül negyed óráig örülhetett a haza gárda, hiszen Kimmich gólpassza után Tolisso révén újra vezetést szereztünk. 1-2!



Ennyi érdemi történt az összecsapáson, legközelebb a Mönchengladbach-hal játszunk a Bundesligában.

| Statisztikák:

Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com


Forrás: eredmények.com

| A mérkőzés hosszú összefoglalója:

Hamarosan…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top