Bajnokok Ligája

Hősies győzelemmel búcsúzott a Bayern

Végül 5:3-mas összesítéssel jutott tovább a Barcelona.

BayBarc_get_120515_16.variant846x476

A Bayern München a Barcelona elleni 3-2-es győzelemmel búcsúzott a Bajnokok Ligája idei kiiírásától. Pep Guardiola együttese az idegenbeli odavágón 3-0-ás vereséget szenvedett, így összesítésben 5:3-ra esett ki az elődöntőben. A Barca mellett a Juventus került be június 6-ai, berlini fináléba.

A két vezetőedző az első mérkőzéshez képest változatlan felállásban küldte pályára a csapatokat, a Bayern viszont ezúttal a találkozó elejétől négyvédős rendszerben szerepelt, de Philipp Lahm szerepköre is változott. A Bayern csapatkapitánya a középpálya jobboldalán, támadófelfogásban kapott lehetőséget.




A Bayern München sokkal magabiztosabban és határozottabban kezdte meg a találkozót, mint az odavágón, a háromgólos hátrány ellenére is voltak remények és fogadkozások a továbbjutást illetően. Természetesen a szurkolók is kiálltak a csapat mellett, az elsőtől az utolsó percig űzték előre kedvenceiket. Az első nagy helyzet a Barca előtt adódott, Rakitic közeli próbálkozását Neuer védte. A 7. percben jött a várva várt korai Bayern gól: Xabi Alonso szögletét Benatia üresen állva bólintotta be Ter Stegen kapujába. 1-0! A felhőtlen öröm nem tartott sokáig, egy helyezkedési hibát követően Neymar elé került a labda, aki közelről nem hibázott. 1-1. A Bayern természetesen még ekkor sem adta fel, számtalan lehetőséget dolgoztak ki az újbóli vezetés megszerzése érdekében. Ter Stegen azonban bravúrt bravúrra felhalmozva tartotta az eredmény állását: Müller fejesét és lövését valamint Lewandowski próbálkozását is nagyon nagy hárítással védte. A 29. percben jött a törvényszerű vendégtalálat: Újabb védelmi megingást követően Neymar szerezte meg a vezetést az Allianz Arénában. A továbbjutási remények itt legbelül mindenkiben elszálltak – a Barcelona legyőzése viszont továbbra is becsületbeli ügy volt a Bayern számára. A szurkolók egy pillanatig sem álltak ki a csapat mögül. Az első félidőben Schweinsteiger fejesét és Lewandowski közeli lövését óriási reflexszel védte a Bayern ellen mindig jó teljesítményt nyújtó Ter Stegen.

A második játékrészben változatlanul jött ki a Bayern, Luis Enrique viszont lehozta Suarezt. A Barca támadójátéka innentől már nem volt igazán veszélyes, igaz nem is volt nagy szükségük a helyzetek feltétlen kidolgozására. A Bayern fölénye az 59. és a 74. percben alakult góllá, Lewandowski egy szép mozdulatot követően jegyezte az egyenlítőtalálatot, míg Müller lövése folytán került ismét előnybe a Bayern. Negyed óra alatt három gólt kellett volna szereznie a bajoroknak a továbbjutáshoz, amellyel természetesen meg is próbálkoztak a hazaiak. Ez azonban már nem jött össze, az emelt fővel való búcsúzás viszont igen. A Bayern egy kissé nagyobb koncentrációval és jobb helyzetkihasználással tovább is juthatott volna a Barcelona ellen.

FC BAYERN – FC BARCELONA 3:2 (1:2)
FC Bayern Neuer – Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat – Thiago, Alonso, Schweinsteiger (87. Martínez) – Lahm (68. Rode), Müller (87. Götze) – Lewandowski
Ersatz Reina, Dante, Pizarro, Weiser,
FC Barcelona ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitic (72. Mathieu), Busquets, Iniesta (75. Xavi) – Messi, Suárez (46. Pedro), Neymar
Ersatz Bravo, Rafinha, Bartra, Adriano
Schiedsrichter Mark Clattenburg (England)
Zuschauer 70.000 (ausverkauft)
Tore 1:0 Benatia (7.), 1:1 Neymar (15.), 1:2 Neymar (29.), 2:2 Lewandowski (59.), 3:2 Müller (74.)
Gelbe Karten Rafinha, Thiago, Lewandowski, Alonso, Rode / Rakitic, Pedro
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top