Beharangozó

Abszolút újonc látogat az Allianzba | Beharangozó: Bayern-Heidenheim



Rövid időn belül összecsapunk mindkét feljutóval: a Bundesliga 11. fordulójában a tavalyi másodosztály aranyérmesét, az 1. FC Heidenheimet fogadjuk. Mutatjuk, mit kell tudni a találkozó előtt!

A Darmstadt ellen nyolcat, a Dortmund ellen négyet rúgtunk, ráadásul ezen a két mérkőzésen egyetlen gólt sem kaptunk. Kár az időközi kupakiesésért, hiszen ha az nem lett volna, egészen remek eredménysorozatot tudhatnánk magunk mögött. Legutóbb a Galatasaray ellen sikerült otthon tartani a három pontot, köszönhetően a zseniálisan focizó Harry Kane mestermunkájának.

A szombati, 15 óra 30 perces klasszikus idősávban rendezett bajnoki mérkőzésünk kiváló alkalom arra, hogy angol klasszisunk még tovább szépítse eddigi mérlegét. Ugyanakkor Thomas Tuchel elmondta a sajtótájékoztatóján, hogy egy fizikálisan kemény vendégcsapatra kell készülnünk, amely nagyon ügyesen alkalmazkodik az ellenfeleihez.

A tréner teljes PK-ját erre a hivatkozásra kattintva olvashatjátok el!

„Pavlović esélyes a kezdésre” | Sajtótájékoztató: Bayern-Heidenheim



Helyzetjelentés

Jamal Musiala sérülése miatt újra kell terveznie együttesét Tuchelnek. Cselgépünk mellett Matthijs de Ligt van még ott a sérültlistán, Joshua Kimmich pedig ezen a találkozón is eltiltott lesz. Vezetőedzőnk közölte a jó hírt, miszerint Raphaël Guerreiro lassacskán már készen áll egy félidőnyi játékra – akár már most pályára léphet. Rajta kívül Leon Goretzka és Dayot Upamecano állapotáról is elmondta, hogy még mindig nem 100%-osak.

Egyes források szerint, illetve Tuchel szavai alapján előfordulhat, hogy a fiatal Aleksandar Pavlović a kezdőben találja majd magát.

Sohasem állt ennyire sok ponttal (26) a második helyen egy csapat a Bundesliga történetében. Óriási a versenyfutás az élen. A Leverkusen két ponttal van a rekordbajnok előtt, a harmadik helyezett Stuttgart vereségei miatt pedig úgy tűnik, a következő időszakban két ló szalad majd fej-fej mellett a cél felé. Az izgalmakat némileg tompítja a jövő héten kezdődő válogatott szünet, ami után a jelenleg utolsó helyen tanyázó Kölnnel játszunk.

A Bayern 1978 óta nem kapott ki olyan együttes ellen, ami debütáló szezonját töltötte az első osztályban. Márpedig a Heidenheim bemutatkozó évadját abszolválja éppen…



Wie FCH-Trainer Frank Schmidt sein Team vor dem Highlight beim FC Bayern München motiviert - Heidenheimer Zeitung

A szimpatikus gárda szimpatikus edzője.

Az ellenfél

A 2000-es évek közepe óta folyamatosan szárnyal a klub. A vezetőedző, Frank Schmidt pedig végig ott ült a kispadon ez idő alatt. Szeptemberben nem csak a klub történetének első Bundesliga-sikerét (4-2 a Werder ellen) ünnepelhette, hanem azt is, hogy ő lett a német profi klublabdarúgás történetének leghosszabb idején át egy klubnál dolgozó szakembere.

A heidenheimi születésű Schmidt játékosként tagja volt annak Vestenbergsgreuthnak, amely 1994-ben kiütötte a Bayernt a Német Kupából. 2007-ben az egyesület elődjének számító Heidenheimer Sportbundnál fejezte be labdarúgó-karrierjét, hogy aztán azonnal elkezdje edzői kalandját a jelenleg is ismert utódcsapatban. A 2008-ban, 2009-ben, 2014-ben és végül idén kiharcolt feljutások után pedig az ötödosztályból az élvonalba repítette szeretett klubját. Az utolsó lépcsőfok volt a legizgalmasabb a négy közül.

Első 10 meccsén 10 pontot gyűjtött a Heidenheim. Döntetlent értek el a Dortmunddal szemben és legyőzték az élmezőnyben található Stuttgartot is. 15 lőtt góljukból 13-at a Jan-Niklas Beste, Tim Kleindienst, Eren Dinkçi trió hozott össze. Ők a szurkolók kedvencei: Beste tavaly 25 gólban való közreműködéssel zárt a Bundesliga 2-ben, négy idei találata mellett pedig már öt gólpassza is van.

Kleindienst pedig megérdemel egy külön bekezdést: 150. tétmérkőzését fogja játszani a Heidenheimben, melynek színeiben 75 gólt szerzett eddig. Korábban, még freiburgiként nem tudott felérni az első osztály szintjéhez, azonban miután legutóbb a második liga gólkirálya lett, ebben a szezonban már 4 bajnoki és két kupagólnál jár.



Image

Müller szinte biztosan ott lesz a kezdőben.

Hol lehet nézni?

A mérkőzést az Arena4 közvetíti élőben Magyarországon.

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Davies, Kim, Goretzka, Mazraoui – Pavlović, Laimer – Coman, Müller, Sané – Kane

Heidenheim: Müller – Theuerkauf, Gimber, Mainka, Traoré – Maloney – Beste, Schöppner, Beck, Dinkçi – Kleindienst

Hiányzók

Bayern: de Ligt (oldalszalag-sérülés), Musiala (combizomproblémák), Kimmich (eltiltás), Peretz (válogatott), Buchmann (combizomszakadás) és Hülsmann (combsérülés), illetve kérdéses Guerreiro (erőnlét)

Heidenheim: Keller (keresztszalag-szakadás), Qenaj (térdsérülés) és Pieringer (erőnlét)

Abszolút újonc látogat az Allianzba | Beharangozó: Bayern-Heidenheim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top