Bundesliga

Küzdelmes Klassikert nyertünk meg | Dortmund 2-3 Bayern



A Bayern München szombat este 3-2-re verte a Borussia Dortmund csapatát a Bundesliga 14. fordulójában.

Pavard, Upamecano, Hernández és Davies kezdett a védelemben, előttük a nem teljesen 100 százalékos Goretzka és a Kimmich helyén focizó Tolisso startolt, a támadósorban pedig a Sané, Müller, Coman hármas előtt a világ legjobb játékosa, Lewandowski játszott középcsatárt. A BVB-ben ott volt Erling Haaland, aki szintén kisebb sérülésből tért vissza.

A meccsről

Nem ő jelentette az azonnali veszélyt, hanem csapattársa, Julian Brandt. A leverkuseni formáját idéző Brandt az ötödik percben kiválóan cselezte ki Daviest, majd Neuer mellett ellőtte a labdát a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a hazai csapatnak.



A 15 ezer néző előtt játszott mérkőzés hamar új fordulatot vett: Lewandowski a 9. percben már kiegyenlítette az eredményjelzőt, kihasználva a volt Bayern-játéko Mats Hummels nagy hibáját utolsó emberként. A lengyel csatár Müllerrel küzdött meg a labdáért és tőle kapta végül az asszisztot is, mielőtt Kobel kapujába begurította volna a játékszert.

Ezt követően kisebb helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, de az iram egészen elkápráztató volt. A 44. percben jött az újabb gól, méghozzá Coman révén, aki karrierje első találatát lőtte a Darazsak kapujába. Felpattanó lövése azt jelentette, hogy a bajorok a félidőre egygólos vezetéssel mehettek.



Nem sokáig tartott viszont az előny, hiszen a 47. percben Haaland egalizált. A norvég játékos kiválóan tekerte el Neuer mellett a labdát. Percekkel ezután Reus esett el a büntetőterületen belül. A lassítás alapján már lesről indult az ellenfél játékos, ezért nem fújt büntetőt a játékvezető, Felix Zwayer, akit a lefújás után a BVB játékosai és a közvélemény is kikezdett döntései miatt.

Zwayer később kiállította a dortmundi edzőt, Marco Rosét is, előtte azonban közbe kellett avatkoznia egy súlyos esetnél: Upamecano fejelt össze Brandttal, utóbbi pedig eszméletét vesztette az ütközés következtében. Szerencsére a korábbi német válogatott játékos jól van mostmár.



A sokperces álló játékot követően Hernández is megsérült, őt az ellenfél játékosa akkor bombázta lábon a labdával, amikor arra támaszkodott. A francia védő jól játszott, de a meccs végén már nem tudott a pályán lenni, a helyére Süle jött.

A 76. percben megint Hummels volt a főszereplő és lett egyben a mérkőzés negatív hőse. Kezezésével büntetőt ajándékozott a Bayernnek, Lewandowski pedig köszönte szépen, bevágta azt, ezzel pedig ő lett a Bundesliga történetének legeredményesebb játékosa idegenben.



A kellőképpen izgalmas mérkőzés utolsó momentuma Tolisso próbálkozása volt. Miután Kobel feljött a szöglethez a tízperces hosszabbításban, a BVB kapuja üresen tátongott, de a világbajnok középpályás rosszul gurította a labdát a kapura és nem lett meg a negyedik gól.

A Bayern viszont így is nyert és begyűjtötte a három pontot, ezzel pedig már négy egység az előnye a Dortmund előtt. Folytatás szerdán, a Barcelona ellen.

Videós összefoglaló

Küzdelmes Klassikert nyertünk meg | Dortmund 2-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top