Már csak négy találkozó van hátra a meccsnaptárból – leszámítva a még kérdéses Bajnokok Ligája küzdelmeit -, a csapat pedig a bajnokság egyik leggyengébbjével, a Werder Bremennel csap össze a hétközi fordulóban. Mutatjuk, mit érdemes tudni a találkozó előtt!

Brémában nagyon kevés sikerélményt ünnepelhetett a helyi szurkológárda, hiszen 15 otthon lejátszott ligamérkőzésen mindössze csak egyszer nyert imádott csapatuk. Míg az újonc Paderborn – ami ebben a fordulóban „biztosíthatja be” kiesését – is képes volt nyolc pontot összehozni hazai környezetben, a Werder mindössze 6 egységnyit gyűjtött. Legutóbbi találkozójukon némi meglepetésre legyalulták a Paderbornt (1-5), ezzel pedig sikerült átadniuk a legtöbb gólt kapó csapatnak járó képzeletbeli különdíjat a vesztes félnek.

Az őszi meccsen is gála volt, akkor hátrányból fordítva 6-1-re nyert a Bayern. Míg a bajoroknál a most biztosan nem pályára lépő Philippe Coutinho brillírozott, az akkori vendégcsapat egyetlen gólját a koszovói Milot Rashica szerezte. A 23 esztendős támadó kétségkívül a keret legjobb és legértékesebb játékosa, így a csapatot egyre jobban fenyegető kiesés esetén nem csak az első osztályú tagságtól válhatnának majd meg, hanem Rashicától is. A hét gólt és öt gólpasszt jegyző fürge játékos mellett a középcsatár, Niclas Füllkrug, az egykori Ajax-nevelésű és meglehetősen alul értékelt Davy Klaassen, valamint a Bayern korábbi akadémistája, Marco Friedl tartozik a jó formában játszók közé.

FC Bayern visit Werder Bremen on Bundesliga Matchday 32 - the preview

A Bayern a bajnoki címért küzd, a mérkőzés után (egy győzelem esetén) pedig be is húzhatja sorozatban nyolcadik salátástálját. A Rekordbajnok keretébe újra nevezhető lesz a két klasszis, Thomas Müller és Robert Lewandowski, valamint egészen biztosan játszani fog a ‘Gladbach ellen megnyert rangadón pihenő Alphonso Davies is. Egyébként egy döntetlen esetén is bajnok lehet a Bayern, ahhoz viszont még az is kéne, hogy szerdán a BVB kikapjon a Mainz ellen. Hogy már ma biztossá válik, hogy megnyeri 30. bajnoki címét a csapat, az kiderül fél kilenctől a Sport 1-en!

🔴 Nyilatkozatok

Florian Kohfeldt, a Werder Bremen edzője: „Ez egy hihetetlenül nehéz feladat. A Bayern dominálja a bajnookságot és csak menetel, mióta továbblépett azon a rossz sorozatán a szezon első felében. Természetesen van ötletünk arra, hogyan kéne játszanunk. Nem leszünk könnyű ellenfelek és a következő ellenfelünket, a Mainzot sem figyeltük még. Nyerni akarunk. Olyan helyzetben vagyunk, hogy pontokra van szükségünk”

Hansi Flick: „A Werder Bremen igyekszik majd az általunk kivájt folyosókat szűkíteni. A játékosaik gyorsak és szempillantás alatt tudnak váltani. Ezt decemberben is láttuk. A legutóbbi meccsen megmutatták, hogy nagyszerű minőséget képviselnek a támadószekciójukban. Azonban mi magunkra fókuszálunk, nem akarunk nekik könnyű lehetőségeket adni. Be akarjuk fejezni, amit elkezdtünk. Már a kezünkben van.”

🔴 Előzetes kezdőcsapatok

Werder: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Vogt, Klaassen – Bittencourt, Sargent, Rashica

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

🔴 Hiányzók

Werder: Möhwald (térdsérülés), Sahin (csípősérülés), Toprak (bokasérülés)

Bayern: Arp (ütközés), Tolisso (bokasérülés), Thiago (lágyéksérülés)

 

>> A mérkőzés 20 óra 30 perctől a Sport 1 közvetíti élőben! <<

 

Bajnokot avathatnak a Weserstadionban | Előzetes: Werder – Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top