Hivatalos

Hivatalos: Tuchel a szezon végén távozik



A klub bejelentette, hogy a 2023/24-es szezon végeztével Thomas Tuchel távozik a kispadról.

A most 50 éves edzőt tavaly márciusban nevezték ki a Bayern München élére, 2025-ig szóló szerződéssel. Vezetése alatt nyertünk egy emlékezetes Bundesliga-címet, ugyanakkor a lehetséges hét trófea felé vezető utakból eddig négyen is kudarcot vallott a csapat. Maguk a focisták is formán kívül fociztak egyes időszakokban, mindenesetre a klub hivatalos tájékoztatása szerint a következő szezont már „új irány felé haladva” kezdi meg a német rekordbajnok.

Bajor pályafutása során eddig 44 mérkőzésen irányította a csapatot Tuchel, 28 győzelmet aratva. Sajtóhírek szerint az a terv, hogy a 2024/25-ös idényt egy nagyra tartott edzővel kezdje meg a klub: olyannal, mint például Xabi Alonso, aki Florian Plettenberg szerint egyértelműen az első számú célpont annak ellenére, hogy a Leverkusennel pole pozícióban van a bajnoki címért és a triplázásért. De felmerült még Hansi Flick és Zinedine Zidane neve is.



Leipzig: Lőw Zsolt így hozhat össze egy meccset a PSG-vel - Nemzeti Sport

Tuchellel együtt a magyar másodedző, Lőw Zsolt (és szinte a teljes edzői stáb) is távozik.

Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen: Egy jó, nyitott beszélgetés után arra a döntésre jutottunk, hogy nyáron közös megegyezéssel véget vetünk a munkakapcsolatunknak. A célunk az, hogy egy új edzővel egy új irány felé induljunk el. Egészen addig a klub minden dolgozója azon lesz, hogy a lehető legsikeresebben fejezzük be a Bundesligát és a Bajnokok Ligáját. Ezekben a célokban különösen felelőssé teszem magát a csapatot.

Thomas Tuchel: Megegyeztünk, hogy befejezzük a munkaviszonyunkat a szezon végén. Egészen a legvégéig mindent megteszünk majd az edzői stábommal, hogy a lehető legnagyobb sikert érjük el.

Tuchel a legrosszabb esetben még 13, a legjobb esetben még 18 találkozón irányíthatja a német rekordbajnokot. Ebben a szezonban a srácok egyelőre nem tudják felvenni a versenyt a szárnyaló, nyolcpontos előnnyel élen álló Leverkusennel, a Bajnokok Ligájában pedig fordításra lesz szükség a Lazio ellen. Kicsi az esély a trófeára, de a fociban nincs lehetetlen. Ez hatványozottan igaz a Bayern München esetében.

Hivatalos: Tuchel a szezon végén távozik
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Nagelsmann: A Bayern edzői nem kapnak elég időt

  2. Pingback: „Csalódtam magamban” | Sajtótájékoztató: Bayern-Lipcse

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top