Interjúk és nyilatkozatok

Uli Hoeneß: Tuchel úgy gondolja, nem képes a fiatalok tökéletesítésére

Uli Hoeneß a Frankfurter Allgemeine kongresszusán vett részt egy beszélgetésen.

Az Eintracht Frankfurt lesz a Bayern München következő ellenfele, ezért sem véletlen, hogy a bajorok élő legendája és jelenlegi tiszteletbeli elnöke a hesseni főváros lapjával, Németország egyik legnagyobb sajtóorgánumával ült le beszélgetni egy nyilvános előadáson.

Szó volt két olyan edzőjelöltről, aki már kikerült a képből, a csapat hiányosságairól és a jövő átigazolási politikájáról is. Akit érdekel, ezen a linken a teljes, közel egyórás beszélgetést meghallgathatja/megnézheti.Uli Hoeneß: „Wenn auf mich gehört würde, gäbe es die AfD nicht“ | FAZ-Kongress

Kép a kongresszusi beszélgetésről.

Az edzőkérdésről: Folyamatosan beszélünk róla. Ha az egyik döntéshozó, teszem azt, ki nem állhatja az edzőjelöltet, akkor nem lesz megegyezés. Egyébként nem csak nekem, hanem Herbert Hainernek és a többieknek is van ilyen joga. Egy héten belül döntés fog születni.

Xabi Alonsóról: A feleségem azt mondta róla, hogy ha van karaktere, akkor nem jön, ha pedig nincs neki és igent mond, akkor nem ő a megfelelő edző. És mint mindig, megint igaza lett. Alonso közölte velünk, hogy nem hagyhatja ott a klubját. 2026-ig van szerződése a Leverkusennel. Szépen megkértük, hogy legyen az edzőnk és visszautasított minket, mert van egy bizonyos személyisége és mert máshová sem ment volna. Éppen ezért a jövőben egyszer majd a Bayern trénere is lehet.

Ralf Rangnick esetében a feleségem nem foglalt állást, de ez nem befolyásol semmit.

Julian Nagelsmannról: Nem én és Kalle Rummenigge, hanem Max Eberl és Christoph Freund kereste fel őt. Az új vezetőség a mostanában tapasztalt nehéz idők ellenére is remekül dolgozik. Ha Németország sikeres Európa-bajnokságot könyvel el, akkor jó döntést hozott Julian, ha viszont nem, akkor katasztrofálist. Annak idején hiba volt meneszteni őt.Hoeneß-Sonderlob für Tuchel - Transfers im Winter möglich - PZ-news.de - Nachrichten aus Pforzheim und Enzkreis - Pforzheimer-Zeitung

Kép még az előszezonból.

Thomas Tuchelről: Nem tudom hibáztatni. Sokszor vacsoráztunk közösen és jól kijövök vele. De más a felfogása, mint nekem. Nem gondolja úgy, hogy képes egy Davies, egy Pavlović vagy egy Musiala tökéletesítésére. Ha nem működnek a dolgok, akkor úgy érzi, hogy új játékost kell vásárolnia. Szerintem viszont keményen kell dolgoztatni ezeket a labdarúgókat és önbizalommal kell ellátni őket. Annak idején Giovanni Trapattoni mindig a legegyszerűbb dolgokra tanította a védőnket, Sammy Kuffourt. Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért, azt válaszolta, hogy ő egy futballpedagógus. Ezt várom el az új edzőtől. Fejlessze a fiatalokat és adjon nekik öleléseket.

A csapatról: Egy-két évvel ezelőttig minden simán ment. Viszonylag könnyen nyertünk bajnoki címeket, a Bajnokok Ligájában pedig minden csoportmeccset behúztunk. Ez az elkényelmesedés hatással volt a klubra. Nem volt elég fiatal és ambiciózus játékosunk. Az emberek mindig a védelmet szidták, de szerintem a támadósor volt a fő vétkes. Nem zártunk vissza és nem végeztünk elég védőmunkát, a középpályánk pedig átjáróház volt.

A klubról: Egyszer előfordulhat, hogy kiadunk 100 milliót egy Harry Kane-ért és talán újra egy német válogatott játékosért, de nem szabad négyszer-ötször ilyen kiadásokat csinálnunk. Ezért is hoztuk Christoph Freundot sportigazgatónak. A Red Bull Salburgnál 600 millió eurós profitot hozott össze. Minden tehetséget ismer. És Florian Wirtz még mindig fiatal labdarúgónak számít.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top