Bajnokok Ligája

Három pont az Allianzban | Bayern 2-0 Barcelona



A Bayern München 2-0-ra legyőzte a Barcelona csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének rangadóján. A C csoportban így egyedüli hatpontos csapatként a tabella élén áll a német rekordbajnok. Mutatjuk, mi történt a mérkőzésen!

A kezdőrúgást megelőzően sorozatban három bajnoki döntetlent játszott a Bayern, melyek közt győzelemmel nyitott a BL-ben és továbbjutott a Német Kupában is egy harmadosztályú ellenféllel szemben.

Julian Nagelsmann a kezdőbe nevezte Upamecanót, akiről elmondta a sajtótájékoztatóján, hogy jobban ismeri Lewát ellenfélként és csapattársként is, mint de Ligt, aki hétvégén startolt. Így tehát Neuer, Davies, Lucas, Upa, Pavard, Sabi, Kimmich, Musiala, Müller, Sané és Mané kezdett a Bayernben. Az ellenfélnél pedig ott volt a lengyel klasszis.



Upamecano zseniális mérkőzést játszott.

Az első pár percben kifejezetten jól robogott előre a Bayern, de ezt követően viszont szinte végig a Barcelona irányította a mérkőzést – legalábbis a szünetig.

A katalánok Pedri révén a 10. percben veszélyeztettek és Neuer nagy védése kellett ahhoz, hogy 0-0 maradjon az eredményjelzőn. A bajorok pontatlanok voltak és úgy tűnt, mintha túlkombinálnák a kontrákból adódott lehetőségeket, hiszen a labda javarészt a Barca birtokában volt.

Julian Nagelsmann a játék képének megváltoztatása érdekében lehozta a védekezőbb szellemű középpályását, Sabitzert, a helyére pedig beküldte Leon Goretzkát.



Bambi lett a meccs embere.

A sérüléséből visszatérő Goretzka volt az első, aki veszélyeztetett a második 45 percben, majd az 50. minutumban már vezetett is a Bayern Hernández fejese révén. Öt perc kellett a következő és egyben utolsó gólhoz: Musiala passza után Sané betört a tizenhatoson belülre és elgurította a labdát ter Stegen mellett.

A Bayern visszavette az irányítást és a hátralévő 40 percet szépen lehozta. Még egy pár Neuer védés és a védelem szenzációs teljesítménye is kellett a kapott gól nélküli találkozóhoz.

A Bayern így a C csoport élén áll, három ponttal a Barca és az Inter előtt. A müncheni gárda elérte a Real rekordját: egymás után 30. csoportmeccsén maradt veretlen. A következő találkozó az Augsburg elleni Bundesliga-meccs lesz.

Három pont az Allianzban | Bayern 2-0 Barcelona
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top