Bajnokok Ligája

Magabiztos győzelem Katalóniában | Összefoglaló: Barca 0-3 Bayern

A Bayern München ezúttal sem kegyelmezett a Barcelonának és 3-0-ra nyert a katalánok hazai pályáján, a Camp Nouban. Mutatjuk, mi történt a meccsen.

A Bayern favoritként érkezett Barcelonába, ahol egy igencsak feldúlt csapat várta. Messi nélkül, gazdasági problémákkal és tapasztalathiánnyal rendelkező fiatal játékosokkal lépett pályára az ötszörös bajnok Barca, a Bayern viszont szinte a legjobb kezdőjével lépett gyepre. Süle váltotta Lucas Hernándezt a védelemben, Musiala pedig ismét kezdett, ahogyan a megint balszélsőként szereplő Sané is.



Nagelsmann nem tett nagy terhet a sérülés után visszatérő Lucasra és Sülét kezdette a helyén.

A mérkőzés történései

Most nem a mérkőzés legelején jött az első találat, holott a Bayernnek nagyon erőteljes megindulásai voltak a Barcelona középpályás labdavesztései után. Sané megpattanó lövését ter Stegen bravúrral védte és Musiala is nagyon aktív volt, azonban a veterán Piqué közbe tudott avatkozni kísérleténél.

A 33. percben aztán megtört a jég: a 8-2-höz hasonlóan ismét Müller volt az első gólszerző. Most nem ballal, hanem jobbal lőtt és a gellert kapó próbálkozása becsapta a barcelonai kapust.



Davies nagyszerűen focizott.

Az első félidőben ez az egy gól maradt a különbség a két együttes között, ám a második játékrészre teljesen elkészült az erejével a Barca és Ronald Koeman a pályára küldött 17-18 éves játékosokat is, akik közül egyébként páran jó teljesítményt nyújtottak.

Az 56. percben Robert Lewandowski is feliratkozott a jegyzőkönyvbe: Jamal Musiala lőtt kapufát, majd az arról kipattanó labdát juttatta a hálóba a lengyel. Ezt követően egészen a meccs hajrájáig harcos mezőnyjáték folyt, a Bayern pedig igyekezett minél szebb támadásokat vezetni.



Upamecano eddigi legjobb telejsítményét nyújtotta a Bayernben. 16 párharcából 10-et nyert meg, 4 labdaszerzés és 4 szerelés mellett. 97-szer ért labdába.

A 85. minutumban aztán Lewandowski beállította a végeredményt. Ismét a kapu torkában került elé a labda és megengedett magának egy szép cselt is, majd ezt követően vágta be a kegyelemdöfést ter Stegennek.

A Bayern tehát magabiztosan nyert és az első helyen áll az E-jelű csoportban. A négyes másik mérkőzésén a Benfica 0-0-ás döntetlent játszott a Dinamo Kijev otthonában. Ami a német csapatokat illeti, a Wolfsburg emberhátrányban szerzett egy pontot Lille-ben, a Lipcse és a Dortmund pedig ma este játszik majd.

Gólösszefoglaló

3 hozzászólás

3 hozzászólás

  1. Pingback: “Tökéletes este volt” | Reakciók: Barca 0-3 Bayern

  2. Pingback: Érdekességek és számadatok a Barca elleni győzelemmel kapcsolatban

  3. Pingback: A rekordgyőztes a másodosztály bajnoka ellen | Előzetes: Bayern vs. Bochum

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top