Német Szuperkupa

Megvan a szuperkupa! | Összefoglaló: Dortmund 1-3 Bayern

A Bayern München jó játékkal és kemény védekezéssel nyerte meg a DFL-szuperkupa 2021-es kiírását és megszerezte története kilencedik címét ebben a sorozatban. Mutatjuk, hogy alakult a találkozó.

Pikáns meccsre volt kilátás a kezdő sípszó előtt, hiszen a közvélemény a szokásosnál nagyobb esélyt adott az általában lesajnált Borussia Dortmundnak. A kupagyőztes házigazdák rengeteg hiányzóval fogadták a tavalyi bajnok Bayernt, amely a megszokott klasszisok mellett a jó teljesítményt nyújtó Stanisiccsel kezdett a mérkőzésen. A meccs előtt gyászszünettel emlékeztek Gerd Müllerre a játékosok.

Image

Magabiztos volt a játék, ahogyan ezt Sané öröme is mutatja Müller gólja ELŐTT.

A mérkőzés történései

Nagyon jól, hatalmas irammal kezdődött a találkozó és az első félidő első felében Manuel Neuer nagy védése volt a legfontosabb jelenet. A világ legjobb kapusa Haaland lövését védte ki lábbal és tartotta meccsben a bajorokat, akik a játékrész vége előtt nem sokkal egy Lewandowskitól érkező fejessel szerezték meg a vezetést.

A félidő után pedig azonnal meg is növelte az előnyét a Bayern, miután Thomas Müller elé került egy Lewandowski által majdnem belőtt labda, a német középpályás pedig higgadtan begurította a lasztit az újonc dortmundi kapus, Kobel kapujába. Negyedóra múlva Marco Reus hatalmas bombája révén szépített a Dortmund, Haaland pedig szerzett egy lesgólt is, de a pontot az i-re a végül duplázó Lewandowski tette fel, aki a 74. percben eldöntötte a meccset.

Image

Boldog arckifejezések a trófeaünneplésnél.

Annak ellenére, hogy mérkőzésen kemény belépőkkel operált a Dortmund, a Bayern megőrizte a hidegvérét és levette a pályáról Haalandot is. A nagyszerűen védő Neuer előtt Süle falként focizott, miközben Kimmich a középpályát, a duplázó Lewandowski pedig a támadósort uralta. A cserék közül Tolisso gólpasszt szerzett, Musiala pedig már megszokásból vágott néhány sikeres és nagyon szép cselt az ellenfél térfelén. A Bayern legközelebb a Kölnnel játszik a Bundesliga keretein belül, vasárnap délután 17:30-kor.

Videós meccsösszefoglaló

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top