Bajnokok Ligája

Kiestünk a BL-ből | PSG 0-1 Bayern

A Bayern München egygólos győzelmet ért el a Paris Saint-Germain otthonában, ám 3-3-as összesítést követően a franciák mentek tovább, miután két gólt szereztek Münchenben.

A bajoroknak sok fontos sérülttel kellett számolniuk, köztük Robert Lewandowskival, Niklas Sülével és Leon Goretzkával. Ennek eredményeképp a védelemben a Davies, Lucas, Boateng, Pavard négyes kezdett, a középpályán Alaba, Kimmich és Müller játszott, elől pedig a Coman, Choupo-Moting, Sané trió startolt. A kapuban Manuel Neuer viselte a csapatkapitányi karszalagot.

Tulajdonképpen az első meccs tükörképét hozta az első félidő, amelyben a PSG bizonyult támadóbb felfogásúnak. Neymar kétszer lőtt kapufát a játékrészben és Mbappénak is voltak megindulásai, ám les miatt visszafújta azokat a játékvezetői stáb. Manuel Neuer háromszor védett és a 40. percben Choupo-Moting révén megszereztük a vezetést és egyben a meccs egyetlen gólját is.

Choupo-Moting gólja (40′) 

A második negyvenöt percben a Bayern Coman és Sané elhúzásai révén próbált meg veszélyeztetni, ám a két szélső pontatlan volt az összes akció végén. Sajnálatos módon a bajorok nem tudták begyötörni a győztes találatot és végül 3-3-as összesítés után az idegenben lőtt gólok szabálya miatt estek ki a Bajnokok Ligájából.

Ez volt Boateng, Alaba és Javi Martínez utolsó BL-találkozója a Bayern München mezében. Hansi Flickéknek innentől a Bundesliga küzdelmeire kell koncentrálniuk. A bajorok 5 ponttal vezetik a tabellát és legközelebb a Wolfsburggal mérkőznek meg.

Mia san Mia, weiter immer weiter!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top