Bajnokok Ligája

Megvan a továbbjutás! | Bayern 2-1 Lazio

A Bayern 2-1-re nyert hazai pályán a Lazio ellen és 6-2-es összesítéssel jutott a BL negyeddöntőjébe.

Neuer papíron megfázás miatt hizányzott, így őt és Daviest leszámítva a legerősebb kezdőjével lépett pályára a Bayern München. A csapatkapitány helyére Nübel, míg a kanadai balhátvéd posztjára Lucas Hernández állt fel. A csékászalag Thomas Müller felkarjára került.

A 13. percben láthattunk először helyzetet az első félidőben: Leroy Sané tüzelt távolról, de labdája centikkel mellé ment. Tíz perccel később már a Lazio is veszélyeztetett Muriqi révén, az első gólt azonban a Bayern szerezte. A 33. percben Goretzka esett el a tizenhatoson belül a Bayern egyik szöglete közben, Kovács István játékvezető pedig büntetőt ítélt, amelyet Lewandowski értékesített. Ez volt a lengyel 5. gólja az idei kiírásban.

Az első félidőben labdabirtoklásban (és természetesen gólarányban) múlta felül a Bayern a Laziót, ám a játék igencsak unalmas volt.

Lewandowski – 1-0 (33′) 

A második félidő legelején azonnal nagy helyzetet alakított ki a hazai csapat, ám Lewandowskinak nem sikerült újból betalálnia. A játékrész 10. perce környékén az ellenfél szélsője, Lazzari valószínűleg eltörte kisujját egy ütközés után, így hosszas ápolást láthattunk.

Ezek után Flick becserélte Daviest, így Alaba a középpályán futballozhatott a meccs végéig. A 67. percben Lewandowski rúghattott volna ismét gólt, ám a lengyel életerős lövése a kapufáról Pepe Reina kezébe pattant. Miután Lewát lecsererélték, Choupo-Moting állt be, aki nem sokkal később gólt is szerzett. Az asszisztot a nem sokkal azelőtt csapatkapitányi karszalagot átvevő Alaba adta.

A hajrában Parolo szerzett még egy szépítő gólt a Lazió számára, de a lényegen mindez már nem változtatott.

Choupo-Moting – 2-0 (73′) 

Parolo – 2-1 (82′) 

Következő mérkőzését a Stuttgart ellen játsza a Bayern München. A BL negyeddöntőinek sorsolását péntek délben rendezik. Hansi Flick csapatának lehetséges ellenfelei: Real Madrid, Porto, Manchester City, Dortmund, PSG, Chelsea és Liverpool.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top