Bajnokok Ligája

Erődemonstráció Rómában | Lazio 1-4 Bayern

A Bayern a Lazio otthonába utazott és nyert simán, 4:1 arányban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Mutatjuk, mi történt a találkozón!

Hansi Flick változtatott kezdőjén a Frankfurt ellen 2-1-es vereséget szenvedő csapathoz képest. A három nap múlva 18. életévét betöltő Jamal Musiala került be a támadó középpályára Choupo-Moting helyére, így ő lett a második legfiatalabb Bayern játékos, aki a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszban kezdett (David Alaba után). Süle ismét jobbhátvédet játszott, míg Lucas Hernández csak a padon szerepelt. Joshua Kimmich 50. BL-meccsét játszotta és immáron a sorozat történetében hivatalosan is ő rendelkezik a legjobb győzelmi mutatóval ennyi találkozón (38).

A mérkőzést nagy iramban kezdte a Bayern. A 8. percben Kimmich tette be Lewandowskinak a labdát, de a lengyel nem találta el azt. Egy perccel később viszont már nem hibázott a világklasszis csatár, amikor is az ellenfél védőjének, Musacchiónak rossz labdájára csapott le, majd vitte el azt a Lazio kapusa, Pepe Reina mellett és lőtte be ballal a kapuba. Ezzel a találatával Lewandowski megelőzte Raúlt a BL mindenkori góllövőlistáján és 72 strigulával a harmadik helyen áll a két élő legenda, Cristiano Ronaldo és Messi mögött.

A 18. percben Sergej Milinković-Savić zuhant a földre a Bayern tizenhatosának vonalánál, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt – mint a visszajátszásokból kiderült, jogosan. Öt perccel később Luis Alberto lőtte a rövidre a labdát jobb lábával, ám Neuer résen volt és megfogta a bőrgolyót. A 24. percben már a másik oldalon folytak az események: a bajorok egy szép támadás után értek fel a büntetőterület széléig, ahonnan Jamal Musiala védjegyévé vált mozdulatával lőtt gólt. A 17 éves csodatini első BL-találatát jegyezte és ő lett a legfiatalabb Bayern-gólszerző a sorozat történetében.

A félidő hajrájában is pörögtek az események: a 40. percben Joaquin Correa lőtte a blokkba a labdát egy nagy helyzetben, majd két perccel később a Lazio kapuja előtt Leroy Sané büntette meg a helyzetei nem kihasználó olaszokat. A német szélső Kingsley Coman kapusról kipattanó labdáját juttatta a hálóba, ezzel pedig megszerezte harmadik találatát az idei kiírásban.

Musiala hamarosan első profi szerződését is aláírhatja a Bayernnel.

A második játékrész ott kezdődött, ahol a Bayern abbahagyta: a 47. percben a hazaiak védője, Acerbi rúgta saját kapujába a labdát egy Sané-beadás után, ezzel pedig a címvédő gyakorlatilag eldöntötte a párharcot. Hogy egy fokkal izgalmasabb legyen a visszavágó, Joaquin Correa szerzett egy szépítő gólt a Laziónak, ám többre már nem volt képes a római együttes.

A lefújásig mindkét csapat jelentősen visszavett tempójából, ám Manuel Neuer és Pepe Reina előtt is akadtak kisebb védeni valók. Összességében nagyszerű munkát végzett Flick csapata. Külön pozitívum volt Sané és Süle jó játéka a jobb oldalon, illetve, hogy a meccs végén lehetőséget kaptak a rövid cserepad mezőnyjátékosai, Lucas Hernández, Javi Martínez, Bouna Sarr és Eric-Maxim Choupo-Moting is.

A visszavágót március 17-én rendezik Münchenben. A mai este másik mérkőzésén a Chelsea 1-0-ás győzelmet aratott az Atlético Madrid ellen, Bukarestben.

A gólok

Robert Lewandowski – 0:1 (9′)

 

Jamal Musiala – 0:2 (24′)

 

Leroy Sané – 0:3 (42′)

 

Francesco Acerbi öngólja – 0:4 (47′)

 

Joaquin Correa – 1:4 (49′)

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top