Bundesliga

Hatgólos döntetlen a szenzációs rangadón | Összefoglaló: Bayern 3-3 Lipcse

A Bundesliga 10. fordulójában a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Leipzig utazott Münchenbe. A vendégek megnehezítették a Bayern dolgát és egy kiváló mérkőzésen leikszeltek velük. Kingsley Coman három gólpasszt adott, Thomas Müller pedig duplázott. Mutatjuk, mi történt a derbin!

Hansi Flick kicserélte a hétközi Bajnokok Ligája-találkozón pályára lépő tizenegyét, így visszatért a jelenlegi legjobb kezdő, benne a jó formában lévő Kingsley Comannal, Thomas Müllerrel és Robert Lewandowskival. Julian Nagelsmann is legerősebb tizenegy játékosát küldte a harcba, köztük a magyar kapussal, Gulácsi Péterrel.

A mérkőzés

A rangadó tétjéhez méltóan nagy iramban kezdődött. Volt lipcsei kapufa, szenzációs Gulácsi-védés, illetve 17 perc alatt négy találat. Először a 19. percben Christopher Nkunku talált be Pavard beragadása és Neuer elrontott söprögető mozdulata után, majd tíz perccel később a megsérülő Javi Martínez helyére beálló 17 éves Jamal Musiala egyenlített egy szép átlövéssel. Ezután csak négy perc kellett, hogy újabb gólt lássunk, ekkor Thomas Müller ballal gurította el a labdát Gulácsi Péter mellett. Két perccel később pedig jött a slusszpoén, hiszen a legendás Patrick Kluivert fia, a 21 esztendős Justin rúgott gólt, kialakítva a félidei 2-2-es részeredményt.

Alig, hogy kiértek a csapatok az Allianz Arena gyepére, máris újabb találatott láthattak a tévénézők, hiszen a 48. minutumban Emil Forsberg fejesével újra vezetést szerzett a Lipcse. A mérkőzés ezt követő része a durva belépőkről szólt és a 75. percig kellett várni az újabb gólig. Ekkor az összes Bayern-találatot asszisztáló Kingsley Coman tekerte Müller fejeré a labdát, amelyet a német a kapuba juttatott és kiegyenlített. A hajrában a Bayern előtt akadtak helyzetek, de nem tudtak élni velük, így maradt a 3-3-mas végeredmény.

Musiala ismét jól mozgott.

Ezzel a döntetlennel maradt a két pont a két csapat közt. A Leverkusen érkezhet még meg így a a két gárda közé, ha holnap megveri a borzasztó évet futó Schalkét. Legközelebb a Lokomotiv Moszkva látogat az Allianz Arenába (jövő hét szerda, 21:00), majd a német fővárosba, az Union Berlin otthonába utaznak Müllerék (jővő hét szombat, 18:30).

Jegyzőkönyv

Gólszerzők: Musiala (30′), Müller (34′, 75′), illetve Nkunku (19′), Kluivert (36′), Forsberg (48′)

A Bayern kezdője: Neuer – Alaba, Süle, Boateng (Richards 83′), Pavard – Martínez (Musiala, 25′), Goretzka – Coman (Costa, 83′), Müller, Sané (Gnabry, 63′) – Lewandowski

A Lipcse kezdője: Gulácsi – Konaté, Upamecano, Mukiele (Olmo, 72′) – Angelino, Adams, Haidara (Sorloth, 78′), Sabitzer (Kampl, 72′) – Forsberg (Poulsen, 62′), Kluivert (Orbán, 78′), Nkunku

Játékvezető: Daniel Siebert

Gólok

 

Nkunku (19′)


Musiala (30′)


Müller (34′)


Kluivert (36′)


Forsberg (48′)


Müller (75′)

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top