Bajnokok Ligája

Flick: Győzelemre született játékosaink vannak | Nyilatkozatok: PSG 0-1 BayernA Bayern München képviselői, mint a vezetőség tagja, Oliver Kahn, valamint a vezetőedző, Hansi Flick és a játékosok, a gólszerző Kingsley Coman és a szenzációsan védő Manuel Neuer is nyilatkozott a PSG ellen megnyert Bajnokok Ligája-finálé után.

Oliver Kahn: Novemberben azt mondta nekem Hasan Salihamidzic, hogy szeretné még egyszer megnyerni velem a Bajnokok Ligáját. Megmondta, megcsináltuk. Azt hiszem a „csapat” szó a kulcskifejezés most. Az a sikeréhség, amely a fiúkat jellemezte… Sosem elégedtek meg semmivel. Folyton úgy éreztük, hogy ezen cím eléréséért dolgoznak, nagyon összpontosítva. És hát a rendszerünk pont a csapatra volt szabva. A PSG talált pár üres területet, de figyeltünk. Így tudtuk felvenni a küzdelmet olyan világklasszis játékosokkal, mint Neymar vagy Mbappé. Manuel Neuernek volt két fontos védése. Ez az, amire egy Bayern-kapusnak képesnek kell lennie. Nem folyamatosan, de ezekben a pillanatokban résen kell lennie.

Hansi Flick: Büszke vagyok a csapatra. Az elmúlt tíz hónapban tapasztalt fejlődés szenzációs volt. Nem jeleztem a csapatnak takaródót. Ünnepelnünk kell, megérdemeltük. Nagy köszönettel tartozom az egész csapatnak. Rengeteg ember segített, ők is ehhez a csapathoz tartoznak. Tudtuk, hogy a Párizsnak elég komoly kvalitású játékosai vannak elől, de bátran védekeztünk ellenük. Azt hiszem, megérdemeltük, hogy nyerjünk, főleg a második félidő miatt. Olyan játékosaink vannak, akik győzelemre születtek, és ez kell egy edzőnek.

Manuel Neuer: Nehéz összeszedni mindent ilyen hamar a meccs után. Az öröm a hármas sípszó után természetesen óriási volt, igazi megkönnyebbülés. Volt ugyebár öt perc hosszabbítás. Alig vártuk, hogy a bíró lefújja a meccset. Keményen dolgoztunk és megérdemeltük. Ez egy álom mindannyiunk számára.

Thomas Müller: Hihetetlen érzés. Egy utazás volt, amely során viszonylag messze jutottunk attól, amit ősszel képviseltünk. Aztán olyan formába lendültünk, ami szenzációs volt. Megérdemeltük ezt az érzést. Megvan a csapatszellem, a játékosok készek beleadni mindent. Ma nálunk volt a szerencse és Manuel Neuer a kapuban. Ahogy kezdtünk és ahogy játszottunk – nem igazán volt a legjobb meccsünk, de kitartottunk és most bajnokok vagyunk. Köszönjük a támogatást otthonról!

Kingsley Coman: Nagyon, nagyon boldog vagyok természetesen. Muszáj kiemelnem. Hihetetlen este volt, nem csak a klub, de a szurkolóink számára is. Jól akartam játszani, de ez semmit sem ér a PSG ellen. Jelenleg „100 százalékig FC Bayern vagyok”. Borzasztóan nyerni akartam. Profinak kellett lennem, nyilván erre nem gondolhattam a meccs során. Persze, most ennyi volt a PSG-nek és átérzem a helyzetüket, mert abból a városból származom.

Joshua Kimmich: Ez volt karrierem legnagyobb napja. Nem tudom leírni, hogy mit jelent egy ilyen csapattal egy pályán lenni. Címet nyerni a testvéreiddel a legjobb dolog, amit el tudsz érni. Hansi Flickkel nagyon jól éreztük magunkat a táborban, és nagyon sok magabiztosságot adott nekünk. Amikor hibázik valaki, a másik máris segít neki. Nem voltunk ma se hibátlanok, viszont a verhetetlenség érzését éreztük kicsit. Szerintem megérdemeltük, hogy megnyerjük ezt a tornát.

Alphonso Davies wins UEFA Champions League title | Tillsonburg News

Alphonso Davies: Ki gondolta volna? Kanadából jöttem egy olyan csapatba, mint a Bayern München, most pedig megnyertem a Bajnokok Ligáját. Ha valaki ezt mondta volna nekem két-három éve, az lett volna a reakcióm, hogy: „Most csak viccelsz!” Egy álom vált valóra.

Thomas Tuchel (a PSG vezetőedzője): Mielőtt az első gólszerzési kísérlet megtörtént volna, éreztem, hogy harcolnunk kell és egy erős csapat ellen játszunk. Jól küzdöttünk, nagy intenzitással folyt le a mérkőzés. Voltak időszakaink, amikor beszorítottuk őket. Ha ki akarod hozni a legtöbbet ezekből a pillanatokból, szerencsésnek kell lenned. Helyzetek kellenek, hogy gólt szerezz. Mindezek megvoltak, csak be kellett volna rúgni őket. Manuel Neuer top formában van hetek óta. Új szintre vitte a kapusposztot, ez biztos. A legmagasabb szinten focizik – balszerencsénkre.

Flick: Győzelemre született játékosaink vannak | Nyilatkozatok: PSG 0-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top