Bajnokok Ligája

Rekordgyőzelem, rekordvereség, gólrekord, Müller a Barca rémálma | A 8-2 érdekességei



A Barcelona elleni 8-2-es győzelem után az volt a kérdés, melyik rekordot NEM döntötte meg a Bayern. Megpróbáltunk összegyűjteni a legjobb statisztikákat, érdekességeket.

BAJNOKOK LIGÁJA REKORD:

◾ A Bayern az eddigi összes mérkőzését (9) megnyerte idén a BL-ben, ami abszolút rekord a sorozatban.

◾ A BL 1992-es születése óta először sikerült egy csapatnak – azaz a Bayernnek – nyolc gólt szereznie az egyenes kieséses szakaszban. A BEK-ben legutóbb 1990-ben, a Real lőtt 9-et egy osztrák csapatnak.

◾ A Bayern 31 perc után már 4-1-re vezetett a Barca ellen – a Bajnokok Ligája történelme során egy csapat sem tudott ilyen korán ennyi gólt szerezni.

◾ Hansi Flick mellett további két német edző, Nagelsmann és Tuchel is ott lesz a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Először fordul elő, hogy egy nemzetből három tréner is képviselteti magát és csapatát a legjobb négy között.

Kövessetek minket instán is

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „88:35 FINALS 2020 PORTUGAL BAR 2 BAY BAYERNSZEKTOR A Bayern idei eredményei a BL-ben: 3-0 Bayern- Crvena 2-7 Tottenham Bayern 2-3 Olympiakos Bayern 2-0 Bayern- Olympiakos 0-6 Crvena- Bayern 3-1 Bayern- Tottenham 0-3 Chelsea Bayern 4-1 Bayern- Chelsea 2-8 Barcelona Bayern 9 meccs, 9 győzelem 39:8-as gólarány 4,33 gól I meccs”



KLUBREKORD

◾ Az idei szezon eddigi 50 tétmeccsén 155 gólt szerzett a Bayern. Ez az európai topbajnokságokat figyelembevéve abszolút csúcsérték és klubrekord. Az előző klubrekord a triplázó csapat nevéhez fűződik (152 gól).

◾ A Bayern már 39 gólos a Bajnokok Ligája idei kiírásában, korábban soha, egy teljes BL-szezon során sem lőtt ennyit a német csapat. Az eddigi rekord 33 gól volt a 2014/2015-ös szezonból. A 39 gól valószínűleg abszolút rekord is a BL ezen szakaszában.

NÉMET REKORD

◾ A Bayern 28 tétmeccs óta veretlen (27 győzelem, 1 döntetlen), a legutóbbi 19 meccsét megnyerte. Ez az aktuális német rekord folytatása. Ez idő alatt a Bayern 94 gólt lőtt.

◾ Thomas Müller a 113. Bajnokok Ligája meccsén lépett pályára, ezzel egyedülálló rekorder lett a németek között, Lahm rekordját adta át a múltnak.

BARCA NEGATÍV KLUBREKORD

◾ Az európai kupák történelmében először kapott ötnél több gólt a Barcelona. Történelmük során egyszer, a Copa del Rey 1946-os nyolcaddöntőjében kaptak nyolc találatot.

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

◾ A Bayern legutóbb két hamburgi csapatnak lőtt annyi gólt, mint most a Barcának: 2011-ben a St. Paulinak, 2013-ban, 2015-ben, 2017-ben pedig a HSV-nek.

◾ A Bayern az idei szezonban átlagosan 4,33 gólt lőtt meccsenként a BL-ben.

◾  A Bayern több gólt lőtt a Barcának, mint ahány kapuralövéssel próbálkoztak Neuernél.

◾  Lewandowski a Bayern eddigi összes BL-meccsén betalált, 8 meccsen 14 gólt szerzett és ötöt készített elő. 60 BL-meccsen 50 gólt lőtt a bajorok mezében. Nála gyorsabban csak Ronaldo érte el a félszáz gólt egy klubban.

◾  Messi csak egyszer, a 2011/2012-es szezonban lőtt annyi gólt a BL-ben, mint most Lewandowski. A rekordot Ronaldo tartja 17 találattal.

◾ Egy játékos sem lőtt annyi gólt a BL-ben a Barcának, mint Müller, aki már hatot lőtt a katalánoknak.



◾ A Barcelona először kapott egy BL-meccs első félidejében négy gólt.

◾  Gnabry a hetedik gólját lőtte az idei BL-ben, először talált be nem londoni klubnak.

◾  Perisic a hatodik pontját szerezte a BL idei kanadai táblázatán (3-3 gól és gólpassz). Az első 17, Interben és BVB-ben lejátszott BL-meccsén csak egy gólt szerzett.

◾  Alaba a 384. tétmeccsén az első öngólját szerezte a Bayernben.

◾  A Bayern a 250. meccsét játszotta a BL-ben. Csak a Barcelona és a Real lépett többször pályára (257 és 267).

◾  Luis Suarez 24-szer ért labdába, ebből kilencszer a pálya közepén. Ebből egyszer a meccs előtt, nyolcszor pedig a gólok utáni középkezdéseknél.

◾  Thiago az első félidőben 37-ből 37 passzot a csapattársaihoz juttatott.

Rekordgyőzelem, rekordvereség, gólrekord, Müller a Barca rémálma | A 8-2 érdekességei
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top