Vezetőség és stáb

Rummenigge születésnapi interjúja: Számomra ez nem munka, hanem élvezet

A Bayern vezérigazgatója szeptember 25-én ünnepelte 64. születésnapját – ennek apropóján készített vele a klub hivatalos oldala, az fcbayern.de születésnapi interjút. Beszélt a szezon eddigi alakulásáról, a Tottenham elleni meccsről, az újakról, a tehetségeink lehetőségeiről, Kahnról, és a közelgő nyugdíjas időszakáról is.


 

Herr Rummenigge, szerdán ünnepelte a 64. születésnapját. Mivel töltötte a napot?

Délelőtt az irodámban voltam. Aztán ECA-s kollegák érkeztek és kilátogattunk az Oktoberfestre. Amikor két éve abbahagytam a tevékenységem az ECA-nál, meghívtam a kollegákat a Wiesen-re és nagyon pozitív lecsengése volt a dolognak, ezért mindenképp meg szerettük volna ismételni. Ez egy tökéletes alkalom erre.

Ez sok munkának és kevés lazításnak hallatszik egy születésnapon…

Ez nem munka. Nekem minden, ami a labdarúgással kapcsolatos az élvezet.

A legutóbbi két hazai meccs jól sikerült a csapatnak. Hogyan értékelné az eddigi szezont?

A hét meccsünkből ötöt megnyertünk, a Lipcse ellen nagyon jól játszva ikszeltünk. Csak az első fordulóban elért Hertha elleni döntetlen fáj egy kicsit. Ha ott nyertünk volna, most elsők lennénk a tabellán. Elégedettek lehetünk a szezonkezdésünkkel és mindent meg kell tennünk, hogy a Paderborn, a Tottenham és a Hoffenheim elleni meccseinkből kihozzuk a maximumot. Ha ez sikerül, gyorsan az első helyre kerülhetünk, és ez a célunk.

A Tottenham az első igazi erőfelmérő?

Igen, és ennek két oka is van. Először is, az előző BL-kiírásban döntőt játszottak. Továbbá egyértelműen ki kell mondanunk, hogy a Premier League jelenleg erősebb mint a Bundesliga. Erősebb a felhozatal. Egy jó napra lesz szükségünk Londonban. A kulisszák jók lesznek, legalábbis a világ legdrágább stadionja az övék. Személyesen még nem ismerem, most leszek ott először. Londonba mindig jó utazni…

Az előző szezonban csak az utolsó fordulóban sikerült bebiztosítani a bajnoki címet a Dortmund ellen. Jelenleg a Lipcse tanyázik az első helyen, elképzelhető egy hármas küzdelem a Salátástálért?

Erről még korai beszélni. A tizedik forduló környékén majd meglátjuk ki hányadán áll. Fontos hogy az elejétől kezdve ott vagyunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is 9 pont hátrányba kerüljünk. Egy topcsapatunk van és optimistán tekintünk a jövőbe.
Ha már a csapatot említette. Hatan távoztak a nyáron, hatan érkeztek – mennyire elégedett az érkezőkkel?

Franck és Arjen személyében két meghatározó játékos távozott tőlünk. Továbbá a többiekről sem feledkezhetünk meg. Elégedettek lehetünk az új igazolásainkkal. Philippe Coutinho világklasszis formátum, ez napról napra jobban látszik és Lewandowskiban nagyszerű partnerére lelt. Kettejüktől sok szépet remélhetünk a jövőben. De Ivan Perisic is az elvárásainknak megfelelően teljesít. A két újonnan szerződtetett francia világbajnokunkat is sokra tartom. Lucas Hernandez a Bayern történetének legdrágább játékosa, biztos vagyok benne, hogy a legszebb napjait láthatjuk majd a Bayernben. Ne feledjük, hogy egy 5 hónapos kihagyás van mögötte. Cuisance és Arp sokra hivatott tehetségek, a jövőben szeretnénk nekik helyet biztosítani a felnőtt keretben, és fontos hogy játéklehetőséghez jussanak.

Cuisance és Davies a második csapatnál is szóhoz jutnak – ez az út az első csapatba kerüléshez?

Igazából két út van. Az egyik a második csapaton keresztül vezet, ahogy a hétvégén is látható volt, Cuisance és Davies az első csapat meccsén is a keretben voltak, valamint másnap nagyszerű játékukkal segítették győzelemre a második csapatot a nem is olyan rég még Bundesliga résztvevő Ingolstadt ellen. A harmadosztályban sokkal jobban fejlődhetnek fiatal tehetségeink mint a Regionalligában. A másik út: hogy ugyan elengedjük játékosainkat, ám visszavásárlási opcióval tesszük. Többen is ebben a helyzetben vannak, és mind a Bundesliga 1 ben vagy 2-ben játszanak. Ezeken a játékosokon természetesen rajta tartjuk a szemünket.

Jan-Christian Dreesen rekord forgalmat jelentett a legutóbbi szezonra. Ön hogyan értékeli a klub üzleti tevékenységét?

Mióta 17 éve részvénytársaságként működünk, nagyon elégedettek lehetünk a fejlődéssel. Az volt a célunk, hogy folyamatosan emelkedjen a forgalom, valamint a bevétel is, ez eddig minden évben sikerült. Ez tökéletesen mutatja, hogy az FC Bayern a pályán, valamint az üzleti életben is sikeresen teljesít.

Oliver Kahn januárban megkezdi a munkát az FC Bayernnél, hogy aztán 2021-ben a helyébe lépjen. Ezt hogy kell elképzelnünk? Csak januárban kezdődik a közös munka vagy már most is kapcsolatban állnak?

Természetesen már többször beszéltünk. Fontos. hogy mindent megismerjen az alapoktól. Nagyon sok minden megváltozott, mióta távozott játékosként. Nagyon gyorsan átlátta, hogy mennyire nagy lett a klub. Mindenben támogatni és segíteni fogom 2021-ig, amikor átadom neki a stafétát, ám semmi kétségem afelől hogy nagyszerűen fogja csinálni.

..és akkor teljes nyugalomban hátradől és élvezi a nyugdíjas éveket?

64 éves leszek. Van egy nagyon szép szám a kedvenc együttesemtől, a Beatlestől. A ,When I’m 64‘, ez a dal mindig ott van a fejemben valahol leghátul. Hála istennek fittnek érzem magam és mai napig élvezem a munkát, ám én mindig olyan ember voltam, aki tudta – egy nap át kell adnia a helyét a fiatalabb generációnak. Ez játékosként is így volt, bár akkor nyugtalanabb voltam, mert fogalmam sem volt mit akarok csinálni az aktív karrierem után. Nagyszerű életem és családom van. A visszavonulásom után is követni fogom a labdarúgást, és természtesen mindenek előtt a Bayernt – nagyon szorítani fogok nekik.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top