Interjúk és nyilatkozatok

Robbéry párosinterjú: „Együtt sírtunk, együtt nevettünk”



A világhírű Robbéry duó a szezon végén 10 év közös játék után távozik a Bayerntől. A Bundesliga.de párosinterjú keretein belül búcsúzott a két legendától.

Franck Ribéry, a múlt heti sajtótájékoztatója igen érzelmes volt. Hogy érzi magát így, a búcsú előtt.

Ribéry: Természetes, hogy érzelmes volt. Annyi minden futott át a fejemben. Nagyon gyorsan eltelt az idő. 12 felejthetetlen év! Nehéz ez most nekem. Itt nem 3-4 évről van szó. Ez a klub olyan volt nekem, mint egy család. Nagyon sok mindent éltünk át együtt. Együtt sírtunk, együtt nevettünk – ezért is nehéz, hogy most itt a vége. De ilyen a futball, ezt el kell fogadnom.

Arjen! A szurkolók a Hannover elleni meccsen kimutatták hálájukat a Bayernben eltöltött éveidért. Hogy érzed magad röviddel a búcsú előtt?

Robben: Az egy nagyon különleges pillanat volt! Nagyon vártam már, hogy újra pályára lépjek. Egy ilyen hosszú kihagyás után az ember egyszerűen csak örül, hogy újra játszhat. Úgy éreztem magam, mint egy 7 éves, aki egyszerűen csak élvezni akarja a játékot. A szurkolók fogadtatásától viszont teljesen libabőrös lettem. Nagyon köszönöm ezt nekik. Természetesen egy ilyen búcsú mindig fájdalmas, de ezt is pozitívan kell nézni. Minden véget ér egyszer. 10 hihetetlenül szép év volt ez. Szeretném kiélvezni a hátralévő meccseket, valamint elérni céljainkat. Aztán ennyi volt.

10 valamint 12 év egy csapatban nagyon hosszú idő a modern labdarúgásban. Hogyan emlékeznek vissza erre az időre?

Robben: Egyszerűen minden passzolt. Az első naptól kezdve jól éreztem magam a csapatnál, valamint a családom is nagyon jól érezte magát Münchenben. Minden klappolt. A futballban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, ezt jól kell tudni kezelni. Összességében egy nagyon sikeres időszakon vagyunk túl és nagyon boldog vagyok.

Ribery: A 2012/13-as szezont soha nem fogom elfelejteni. Történelmi pillanat volt nekünk is és a csapatnak is.




A szezonnak még nincs vége, hátravan a bajnoki döntő valamint a kupadöntő. Mit várnak ettől a két meccstől?

Robben: Nagyon várom már. Nagyon sokat küzdöttem azért, hogy újra itt lehessek. Többször elmondtam már, hogy nem azért tértem vissza, hogy elbúcsúzzak és integessek. Segíteni akarok a csapatnak és biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog. Az öt kihagyott hónap már nem lehet kifogás. Normális esetben egy ilyen hosszú kihagyás után fel kell építeni a magát az embernek, de ebben az esetben nem számít. Készen állok, és ha szükség lesz rám meglátjuk mi lesz.

Milyen szerepkörben láthatjuk önöket a jövőben?

Ribéry: Fogalmam sincs, hogy mi következik ezután. Szeretnék még egy kicsit játszani, mert imádom a labdarúgást. Talán 1-2 év múlva visszatérek Münchenbe, hátha akad nekem egy poszt a Bayernnél. Meglátjuk.

Robben: Nem gondolkoztam még ezen. Először is szeretném a játékoskarrierem befejezni. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, szívesen segítek nekik a fejlődésben. Az utánpótlásképzésben mindig van feladat.

A Bayern egy nagyszabású búcsúmeccsel készül kettejüknek. Mit jelent önöknek ez az elismerés?

Ribery: Ez mind kettőnknek sokat jelent. Én 12 évet töltöttem el itt, Arjen 10-et. Sokat éltünk át együtt és sokat nyertünk. Mi két nagy játékos vagyunk, ez tény. Mindketten nagy kvalitásokkal és tapasztalattal rendelkezünk.

Arjen! Ha egy meccsre megkaphatná Franck egyik legerősebb képességét, mi lenne az?

Robben: Hát… A jobb lábát mindenképp elfogadnám (nevet). Nagyon sok közös van a játékunkban, de bizonyos dolgokban különbözünk. Ezt a statisztika is jól mutatja. Franck talán több gólt készít elő mint én, az én nevem mellett viszont talán több gól szerepel.

Robbéry párosinterjú: „Együtt sírtunk, együtt nevettünk”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top