Bundesliga

Nagyszerű találkozó, egy pont Lipcsében | Összefoglaló: RBL 0-0 FCBA szenzációs formában lévő Lipcse csapata a másik kitűnő formának örvendő Bayern Münchent látta vendégül az utolsó előtti fordulóban. A bajorok úgy léptek pályára, hogyha nyernek, a salátástálat is elhódítják. Ez végül nem történt meg, a döntés az utolsó fordulóra maradt


LEIPZIG 0-0 BAYERN MÜNCHEN


🆚 RBL: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban – Demme (Haidara, 82′) – Laimer, Sabitzer, Forsberg (Smith-Rowe, 90′), Halstenberg (Mukiele, 87′) – Poulsen, Werner

🔴 FCB: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago (Rafinha, 81′), Goretzka – Gnabry (Ribéry, 78′), Müller, Coman (Robben, 89′) – Lewandowski

🔁 Padon végezték: Hoffmann, Boateng, Davies, Sanches


Timo Werder volt a legaktívabb az elől lévők közül. – Forrás: Bayern München

Első félidő:

Manuel Gräfe kezdő sípszója után aktívan kezdett a Bayern. Az első lövést Serge Gnabry eszközölte ki, de a gyenge próbálkozást a Lipcse magyar hálóőre, Gulácsi Péter könnyen fogta. A nagy iram megmaradt, tovább támadott a Bayern. A tizedik percben pedig lesről ugrott ki Lewandowski és nagy helyzetben mellérúgta a labdát.

Nem sokkal később Kingsley Coman terült el a gyepen. A francia a magyar válogatott Orbánnal ugrott fel, de rosszul ért földet, egy ideig emberhátrányban játszott a rekordbajnok. A csapatok nem fogták vissza magukat, ennek pedig leginkább az ellenfél támadója, Emil Forsberg lett a vesztese, akit többször is keményen felrúgtak a vendégek játékosai.

A félidő feléhez közeledve egyre több veszélyes passzig jutott a hazai csapat. A 28. minutumban Lewandowski verekedte át magát a védőkön és be tudta adni a labdát, amelyre Gnabry érkezett, de Gulácsi lábbal hárítani tudta a közelről érkező próbálkozást.


A fent említett helyzet képben. – Forrás: Bayern München

Öt perccel az első játékrész vége előtt aztán Gnabry vágta rá öt méterről, kapásból a kapura egy szöglet után, de Gula ezt is védte. Az ezt követő támadásból a Lipcse is eljutott egy helyzetig, de Ulreich is résen volt és megfogta Werner lapos lövését. A jó iramú és nagyszerű hangulatú első negyvenöt perc végéig még Orbán és Müller akaszkodott össze, de más említésre méltó történés már nem volt, így Gräfe bíró egy perces hosszabbítás után, 0-0-ás állásnál küldte be a 22 férfit az öltözőbe.

Második játékrész:

Mivel az összes meccset egy időben rendezték (az EL-meccset játszó Frankfurt és a 12. helyen álló Mainz összecsapását kivéve), már a félidőben megtudhattuk, hogy a Dortmund egy késői góllal megszerezte a vezetést a Düsseldorf ellen. A szünetben így csak két pont volt a különbség a Bayern és a Darazsak között.


Coman a meccs elején passzívabb volt, később többször indult meg veszélyesen. – Forrás: Bayern München

Alig értek ki a csapatok a pályára, Alaba máris nagyot durrantott Gulácsi kapujára, a kapus azonban védett. A kipattanót Coman vállalta el, ez pedig mellévágódott. Egy perccel később Konaté fejelt rosszul el egy Comantól érkezett beadást, Goretzka pedig egy Di Caniót idéző mozdulattal vágta be a Gulácsi mögött lévő hálóba a helyzetet. A gólt azonban nem adták meg, a videobíró ugyanis kiszúrta, hogy a gólt megelőző lövésnél Lewa lesen volt, amikor Goretzka véletlenül belerúgta a labdát.

A 64. percben Thomas Müller fejelhetett Alaba beadása után, de elrontotta a helyzetet. Két perccel később Gnabry lőtt egy hatalmas kapufát – lesről. A válogatott meghívóért is hajtó Halstenberg is megvillantotta magát: nagy helyzetben előrekerült valahogyan és Ulreich kapuja mellé rúgta a labdát. Tizenöt perc volt hátra a meccsből a lövés pillanatában.


Egy német és egy dán harca a játékszerért. – Forrás: Bayern München

Az utolsó negyedóra is tartogatott izgalmakat, annak ellenére, hogy az iram már nem volt annyira gyors. Gulácsi ismét villant: Lewandowski sarkazását védte óriási bravúrral. A meccs végére jött Robben is, Lewa pedig egy hajszálakkal mellévágott szabadrúgással zárta le a 90 percet.

A Dortmund 3-2-re nyert a Düsseldorf ellen, így kettő pontra csökkent a különbség a két csapat között a bajnoki címért folytatott harcban. Az utolsó fordulóban a Frankfurtot fogadjuk, a Borussia pedig a ‘Gladbach otthonába látogat.

A meccs embere egyértelműen Gulácsi Péter volt, aki ötször védett és többször mozdult ki a labdára nagyszerűen, mellette a meccs végén megsérülő Halstenberg is szépen dolgozott a védelem bal oldalán. Nálunk a szögleteit ugyan nem igazán jól elvégző, de a középpályán jól forgató Thiago emelkedett ki a csapatból. A Sport Televízió kommentátori székben ülő Faragó Richárd pedig ismételten nagyszerű munkát végzett, ezen a meccsen kivételesen is elemében volt, rangadóhoz méltóan közvetített.

Nagyszerű találkozó, egy pont Lipcsében | Összefoglaló: RBL 0-0 FCB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top