Német Kupa

Ismét megvertük a Werdert, bejutottunk a kupadöntőbe | Összefoglaló: SVW 2-3 FCB

A Német kupa elődöntőjében a Bayern München legyőzte a Werder Brement, ezzel pedig a berlini fináléba jutott. A hazaiak egy perc alatt hozták vissza a kétgólos hátrányukat, de végül a bajorok mentek tovább.


Forrás: Bayern München


WERDER BREMEN 2-3 BAYERN MÜNCHEN

🔴 FCB: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Martinez, Thiago (James, 76′) – Gnabry (Goretzka, 58′), Müller (Rafinha, 89′), Coman – Lewandowski

🆚 SVW: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson (Harnik, 81′) – M. Eggestein, Möhwald (Pizarro, 65′), Klaassen (J. Eggestein, 89′) – Rashica, Osako, Kruse

🔄 Cserepadon végezték: Hoffmann, Davies, Tolisso, Sanches

⚽ Gólok: Osako (74′), Rashica (75′), illetve Lewandowski (36′, 80′), Müller (64′)


Forrás: Bayern München


ELSŐ FÉLIDŐ:

Az első pár percben a Werder minden rést kihasználva próbált átbújni a Bayernen, azonban csak a nyolcadik minutumban jutottak egy veszélyes bepasszig. Erre a brémai kapu előtt is érkezett válasz: Alaba, majd később Coman beadására is Müller érkezett, de a német először mellévágta, aztán pedig Pavlenkába lőtte. A 22. percben Thiago vágott ki a stadionból egy kipattanót, két percre rá pedig a hazaiak jutottak el a kapuig, Klaassen azonban közelről rúgta a kapu fölé.

Egy nem túl eseménydús meccsszakasz után a 36. percben aztán megszerezte a vezetést a Bayern: Robert Lewandowski talált be négy méterről a szerencsétlenül járt hazaiak kapujába.


1:0 – Robert Lewandowski

A félidőig még egy lesgólt is szereztek a bajorok, de természetesen a bíró érvénytelenítette azt, így egygólos előnnyel mehettek öltözőbe a fiúk.

A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ:

Az elsőhöz hasonlóan gyors játékkal kezdődött a második negyvenöt perc. A 48. percben Pavlenka védte Coman próbálkozását, az ötvenedikben pedig Ulreich egy kapujára tartó fejest. A 64. percben aztán a cséká, Thomas Müller talált be egy nagyszerű mozdulattal, ezzel a góllal már kettő volt közte.


2:0 – Thomas Müller

Rögtön a találat után Ulreich védett egy nagyot egy hazai helyzetnél. Nem sokkal később a kapufa is csattant, Müller fejelte a lécre. A vendégek erre már góllal feleltek, a japán Osako szépített szűk húsz perccel a rendes játékidő vége előtt, SŐT! A koszovói Rashica egy perccel későbbi gyors lerohanásával már döntetlen állt az eredményjelzőn. Káosz.


1:2 – Yuya Osako

2:2 – Milot Rashica

A 80. minutumban aztán büntetőt kapott a Bayern. Coman egy véleményes tizit hozott össze, amelyet a videobíró is megnézett. Siebert játékvezető fújt, Lewandowski pedig újra megszerezte a vezetést, amelyet a bajorok meg is tartottak a végéig – hozzá kell tenni, hogy a hosszabbításban Lewa egy méterről rúgott kapufát…


2:3 – Robert Lewandowski

Legközelebb a Nürnberg otthonába utazik a Bayern, mégpedig vasárnap este. A kupa döntője május 25-én lesz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top